O asociatie din Iasi a dat un anunt fictiv de munca, cu pauza inclusa de … bere. Surpriza celor care au vrut sa se angajeze

0
52

Numarul tinerilor alcoolici din Romania, si mai ales din zona Moldovei, creste alarmant, spun medicii. O asociatie din Iasi a lansat online o oferta fictiva de munca, in care a fost inclusa si o pauza de … bere.
90 la suta dintre cei care au raspuns au fost atrasi in primul rand de bautura si au nevoie de ajutor, spun specialistii.
La inceputul anului, un adolescent de 14 ani din Iasi a ajuns la spital cu o alcoolemie record de peste 5 la mie, dupa ce a baut tuica impreuna cu prietenii sai. Medicii i-au recomandat consiliere dupa externare, ca sa nu devina alcoolic. Din pacate, la fel ca el sunt mii de copii care consuma alcool. Medicii gastroenterologi avertizeaza ca in ultimii ani varsta bolnavilor de ciroza hepatica a scazut extrem de mult.
Se inregistreaza tot mai multi tineri cu varste cuprinse intre 14 si 20 de ani, internati pentru boli asociate consumului excesiv de alcool: ciroze, hepatite. Doar la nivelul judetului Iasi sunt peste 1300 de copii. Ei cauta sa-si proiecteze o imagine matura consumand alcool, iar pe termen lung, cu siguranta isi pot rata viata”, a declarat Liliana Foca, coordonator proiectului.
Fenomenul este confirmat si de un experiment organizat de un ONG in sase judete din Moldova, in care se oferea un job de agent in vanzari cu pauza de bere.
Am lansat un anunt de angajare pe diferite site-uri in care dam oportunitati de joc, printre care si o pauza de bere. Mare parte din tineri, 90%, ne contacteaza pentru ca le-a sunat interesant acea pauza de bere.“, a declarat Victoria Cantir, reprezentantul asociatiei.
Medicii spun ca foarte multi tineri cu varste intre 15 si 20 de ani consuma alcool in cantitati mari. Si in randul adultilor stam foarte prost la acest capitol. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Romania este pe locul cinci in lume, in randul tarilor cu cel mai mare consum de alcool, cu 14,4 litri pentru un locuitor anual.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 1