O celula pentru cei doi judecatori care au eliberat cele 7 brute vinovate de violarea fetei din Vaslui

0
71

Sa scape sapunul la fiecare doua minute intr-o sala de dusuri ticsita de puscariasi, a unui “penitenciar de maxima precizie” din Romania. Asta este dorinta romanilor vizavi de cei doi judecatori – Viorel Munteanu  si Georgina Moldovan, care au dispus cercetarea in stare de libertate a celor 7 creaturi bipede ce au violat cu salbaticie o tanarea in luna noiembrie a anului trecut.

Violul de care sunt acuzate cele 7 brute s-a petrecut in noiembrie anul trecut. Fata de 18 ani, eleva de liceu, a iesit seara de la scoala, iar doi dintre ei vecini cu ea in sat, au luat-o din statia de autobuz si i-au promis ca o duc acasa cu masina. Acestia si-au mai chemat alti cinci prieteni si impreuna au torturat-o pe fata timp de 4 ore pe un camp. De fiecare data cand lesina, fata era stropita cu alcool pentru a se trezi si a continua sa satisfaca poftele animalice ale celor 7 brute. Cei sapte nenorociti, cu varste intre 18 si 27 de ani, au fost initial retinuti apoi trimisi in judecata, insa dupa patru luni, trei dintre inculpati au recunoscut acuzatiile, iar judecatorul de caz a dispus arestul la domiciliu. Pentru a nu fi discriminati, cei patru violatori care nu au recunoscut fapta au beneficiat de aceeasi clementa din partea judecatorului, fiind trimisi acasa

Cine sunt cei doi judecatori care au legalizat violul la Vaslui

Potrivit “stiripesurse.ro”, judecătoarea Georgina Moldovan a fost primul magistrat care a stabilit că trei din banda celor șapte violatori merită să se bucure de libertate. A explicat și de ce, în motivarea deciziei: și-au recunoscut fapta. Absolventa a universitatii particulare ”Mihail Kogalniceanu” din Iasi (2005), si-a inceput cariera în justitie în 2006, ca grefier. După doar un an a devenit auditor de justiție iar din 2009 a ocupat un post de judecător stagiar. Abia din 2011, potrivit decretului de numire, devine judecător delegat la Vaslui. Deși, în doar doi ani, Moldovan devine președintele Judecătoriei Vaslui, fostul grefier a ţintit în permenenţă alte posturi. În 2014 se înscrie la concurs pentru un post de inspector judiciar, dar este respinsă. Potrivit unui document CSM, Georgina Moldovan nu îndeplinea criteriile de înscriere la concurs. Apoi, conform rezultatelor oficiale de la testarea scrisa din 7 septembrie 2014, judecatorul Moldovan este respins după ce obţine punctajul 0 (zero) la specializarea penal.

Câteva luni mai târziu, pe 2 aprilie, judecătorul cu nota 0 (zero) la penal îi pune în libertate pe trei dintre cei şapte violatori, invocând recunoaşterea faptei de către aceştia. Foarte interesant şi complet neaşteptat, procurorii nu contestă decizia. Fără precedent în speţe similare, procurorii acceptă – deşi aveau dreptul să i se opună – o decizie controversată şi net favorabilă inculpaţilor.

După doar 5 zile de la decizia eliberării primilor trei violatori, plenul CSM îî aprobă cererea judecătorului Georgina Moldovan de detaşare la Şcoala Naţională de Grefieri (SNG), unde, în calitate de formator, va preda procedură penală.

Procurorii n-au contestat măsura punerii în libertate a trei violatori care şi-au recunoscut fapta, dar ceilalţi patru au dus procesul mai departe, la Tribunalul Vaslui, pentru ca s-au simţit discriminaţi. Şi, cum procurorii au jucat încă o dată “mână moartă”, judecătorul Viorel Munteanu a constatat discriminarea la care sunt supuşi cei patru agresori rămaşi în arest şi a decis punerea lor în libertate.

Fost procuror, cariera judecatorului Viorel Munteanu a stat sub semnul unei continue promovări. Însă, dacă analizăm cele mai recente avansări ale judecătorului Munteanu constatăm că sunt corelate – măcar temporar – de o serie de hotărâri controversate.

Potrivit unor surse din sistem, Munteanu a solicitat în repetate rânduri transferul de la Judecătoria Moineşti, acolo unde fusese numit, prin decret, în 2012. În ianuarie şi martie 2013, plenul CSM refuză transferul magistratului la Judecătoriile Roman sau Bacău. În 2014, însă, CSM îl promovează pe acelaşi judecător Viorel Munteanu la Bacău. Surprinzător? Nu neapărat. Într-un celebru dosar care viza o serie de încălcări ale legislaţiei de către SC OMV Petrom SA – nereguli care au condus, într-un final, la o explozie – judecătorul Viorel Munteanu a fost cel care a decis în favoarea companiei petroliere. După doar o lună CSM aproba nu doar transferul acestuia, ci şi promovarea sa.

Pe 9 aprilie, la doar o saptămână după ce Judecătoria Vaslui i-a pus în libertate pe trei dintre cei şapte violatori, judecătorul Munteanu, ajuns între timp, printr-o nouă promovare, la Tribunalul Vaslui, îi eliberează si pe ceilalţi 4 inculpaţi. Într-un sistem de justiţie criticat pentru termenele sale prea lungi, iată o mostră de celeritate, fără urmă de îndoială…

De altfel, același judecător Munteanu – ultimul magistrat venit la Tribunalul Vaslui, devenit în scurtul interval de timp și președinte al Secției Penale – e cel s-a opus arestării preventive a medicilor șpăgari Simona Botez şi Doina Andrei care condiționau actul medical de diferite sume de bani.

Acum, Viorel Munteanu nu mai este judecător la Vaslui. A fost, din nou, promovat. Din 15 iunie, magistratul își desfășoară activitatea la o instanță superioară, Curtea de Apel Iași.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here