O firma de constructii din Valea Adanca, deranjata de copacii din Iasi. Primaria Iasi scoate drujbele la strada!

0
60

Luni, 27 aprilie, echipele SC Servicii Publice Iași (SPI) SA vor toaleta mai mulți arbori oraș. Este vorba despre copaci din următoarele amplasamente: strada Vasile Lupu (nr. 80, respectiv nr. 134), șoseaua Iași – Tomești, Calea Chișinăului și bulevardul Virgil Săhleanu. Intervențiile SPI au loc la solicitările reprezentanților Consiliului Județean, Primăriei Municipiului Iași, SC Galactic Lines SRL și unei persoane fizice.

Toate toaletările de arbori menționate au avizul Agenției pentru Protecția Mediului (aviz nr. 1899/30.03.2020). Concret, angajații municipalității vor face lucrări de eliminare a ramurilor uscate și lucrări de toaletare în verde în vederea formării și echilibrării arborilor (toate lucrările prevăd îndepărtarea a maxim 25% din coroana arborilor). Ramurile uscate vot fi tăiate de la bază, iar cele verzi vor fi scurtate cu maxim 25% din lungime. Tăieturile vor fi făcute oblic (în pană) și vor fi sigilate cu vopsea ecologică pentru a preîntâmpina apariția dăunătorilor și uscarea arborilor.

Toaletările se fac cu ajutorul platformelor cu braț de ridicat, cu motofierăstraie și cu alpiniști utilitari, iar crengile rezultate vor fi transportate în depozitul SPI cu autobasculante.

În situația în care apar urgențe (ramuri rupte, arbori înclinați / rupți / putrezi / cu pericol de prăbușire), echipele SPI vor acționa în vederea eliminării pericolului.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =