O institutie subordonata Primariei Iasi, acuzata de discriminare pe criterii de orientare sexuala

0
60

O institutie publica condusa de un director implicat de-a lungul timpului in tot felul de scandaluri de natura sexuala, este acuzata de discriminare pe criterii sexuale. Este vorba despre Casa de Cultura Mihai Ursachi, condusa de managerul Adrian Rosentzveig (Adi Cristi), institutie care si-a blocat portile pentru festivalul Iasi Pride 2021 ce urmeaza a se desfasura la Iasi in perioada 10 septembrie-1 octombrie.
În orașul în care am ales să trăiesc este loc pentru toată lumea. Indiferent de statut, rasă, sex, etnie, religie sau orientare sexuală. Orice om trebuie tratat cu demnitate și respect. Perioada aceasta se desfășoară Iași Pride 2021 și îi felicit pe organizatori. Iașul trebuie să fie un oraș bun, deschis și tolerant cu toți locuitorii săi. Din păcate, tocmai am aflat că cei de la Casa de Cultură “Mihai Ursachi” (instituție publică) au anulat găzduirea a 3 proiecții de film din cadrul festivalului, fără justificare. Suntem alături de comunitatea LGBTQ din Iași și ne vom asigura că lucrurile nu rămân așa”, a declarat Aleandrina Dinga, co-fondatoare a Asociatiei Civica.
Aceasta situatie a fost semnalata Primariei Iasi, institutie careia ii este subordonata Casa de Cultura “Mihai Ursachi”, care pana la aceasta ora nu a oferit niciun raspuns privitor la atitudinea ultra conservatoare si discriminatorie a managerului Adi Cristi.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here