O mama lupta pentru viata fiului ei, Daniel Relenschi, primul pictor 3D al Romaniei.

0
68

Maxim Doina, mama lui Daniel Relenschi, primul pictor 3D al Romaniei, face un apel public catre oamenii de bine care pot sa ii ajute fiul, depistat cu cancer, in urma cu o luna de zile.

Daniel in urma cu o luna a aflat ca are cancer. A primit vestea cu fruntea sus, stiind ca urmeaza o perioada grea pentru el. Este un om care a suferit mult, in ultimii doi ani a avut parte de sase spitalizari, pentru diverse afectiuni. A fost foarte aproape de inevitabil, dar s-a pastrat pozitiv si cu toate ca a fost de multe ori incercat, arta lui continua sa fie una pozitiva, sa arate frumosul in starea lui superioara”, spune mama lui Daniel.

Asociatia “Salveaza o inima” a pornit o campanie de strangere de fonduri iar aceasta pare sa dea roade, s-au strans in cateva zile, 38% din suma totala, totusi, e nevoie de promovare constanta pentru ca oamenii sa afle despre suferinta lui Daniel, asta pentru ca inceperea tratamentului sa fie grabita. Acest cancer se aseaza si pe organe si in sistemul limfatic si daca se intampla asta, i-ar putea fi fatal.

Daniel a semnat un acord cu IRO Iasi, care ofera posibilitatea jurnalistilor de a intervieva un reprezentant al spitalului, in interiorul spitalului, dar si prin telefon, referitor la afectiunea de care sufera.

Cu câteva luni în urmă, Daniel a întins o mână de ajutor lui Matei, un băiețel care suferea de hipoacuzie neurosenzoriala bilaterală profundă. A oferit spre licitație pictura ‘’Izvor de Dor’’, prima pictură 3D în straturi de sticlă din România, tablou ce o reprezintă pe Sofia Vicoveanca, într-un cadru natural, un peisaj de primăvară. Suma s-a strâns foarte repede, Matei reușind să primească implantul cohlear de care avea atâta nevoie. În mod paradoxal, acum el este cel care are nevoie de ajutor.

Daniel a luat lucrurile ca atare, e un luptător și nu va renunța ușor. Cu ajutorul oamenilor care rezonează cu situația lui și care îl vor sprijini, cu siguranță va învinge cancerul.

Tumorile pe piele au aparul în urmă cu cinci luni, nu s-a știut despre ce afecțiune este vorba, până când la piciorul stâng, tumoarea a început să provoace dureri de nesuportat. Exista o bănuială, de aceea a fost nevoie de o biopsie pentru a obține un rezultat. Această biopsie a fost prelevată la IRO Iași, de unde a venit și rezultatul. Daniel a urmat pană la data de 26.04.2016, timp de trei săptămani, un tratament de radioterapie în Iași, la Policlinica Sfântul Spiridon, cu trimitere de la IRO Iași. Era necesar deoarece durerile cauzate de tumorile de la picioare erau prea puternice și era pericolul ca acestea să se extindă. Rezultatele radioterapiei sunt vizibile, o parte din tumori au căzut, e un proces dureros de vindecare, dar Daniel se folosește de sedative și astfel durerile sunt ușor diminuate.

Iată câteva cuvinte scrise de Daniel

‘’Sunt cunoscut ca primul pictor 3D din România, o titulatură care arată activitatea mea, dar întâi de toate sunt om. Am trăit o viață plină până acum, sper să fie la fel și de acum înainte. Pentru mine așa un diagnostic nu înseamnă sfârșitul, ci începutul unei lupte, care va sfârși cu o victorie a mea dar și a celor care mă susțin, asta pentru că voi face tot ce îmi stă în putere să răzbesc. De mic copil știu ce înseamnă să suferi, asta din cauza sănătății precare dar și din cauza experiențelor de viață pe care le-am trăit. Sunt cazuri în care un cancer nu este depistat decât prin analize amănunțite, la fel a fost și în cazul meu, doar ca din păcate la mine e și vizibit, fiind un cancer de piele care  vine cu dureri de nesuportat. Ce am putut face până în acest moment a fost  radioterapie, care promitea să reducă din dureri și din mărimea tumorilor, asta până voi urma un tratament pe care doresc să-l urmez în afara țării, la un spital care s-a mai confruntat cu astfel de cazuri. Până a fost depistat cancerul, am încercat să tratez mai multe afecțiuni, una din ele fiind neuropatia, care mi-a afectat picioarele, privându-mă de echilibru,  și provocându-mi dureri la atingere, usturimi puternice în tălpi, evident mersul era un chin, am făcut chinetoterapie, care m-a ajutat să reduc din efectelel neuropatiei, afecțiunea contribuind la suportarea cu greu a efectelor cancerului. Din păcate costurile tratamentelor sunt mari și nu aș fi în stare să le susțin singur fără oameni cu inimă mare. Am avut și am susținerea financiară din partea familiei, o susținere consistentă fără de care nu aș fi ajuns să scriu aceste rânduri, a apropiaților și a prietenilor mei, dar și a unor oameni pe care nu i-am cunoscut niciodată; nu știu cum să le mulțumesc, sunt sigur că sunt mesagerii lui Dumnezeu, iar El va avea grijă să-și facă simțită prezența în viață lor, prin binecuvântarea pe care o arată oamenilor care își iubesc aproapele și o arată.  Aștept cu nerăbdare să pot da vești bune și să spun că împreună am învins. E o experiență din care voi învăța și sper la rândul meu să pot dărui tot ce e frumos, știind că asta e menirea mea și încerc să o arăt prin tot ceea ce fac. Sunt oameni care au nevoie de ajutorul celorlalți și sper să ajung să fiu în stare să fiu un sprijin pentru mulți din ei, pentru că știu ce înseamnă să treci prin momente de încercare dar și cum poate fi de ajutor cineva care îți întinde o mână.’’

Daniel are nevoie de 20.000 de euro pentru examene amanuntite si tratament, pe care spera sa le realizeze la Clinica ACIBADEM.-Turcia

Asociatia Salveaza o inima (https://salveazaoinima.ro/) a pornit o campanie de strangere de fonduri pentru Daniel si se pare ca multi oameni s-au mobilizat, strangandu-se in cateva zile, 37% din suma totala.

Donatii pot fi facute online pe pagina dedicata lui Daniel,  https://salveazaoinima.ro/campaigns/daniel-relenschi/ dar si in conturile deschise de mama lui Daniel, Maxin Doina

Titular cont- Maxin Doina (mama lui Daniel)

IBAN RON- RO35BTRLRONCRT 0229692602

IBAN EURO- RO12BTRLEURCRT 0229692601

Cont deschi la Banca Transilvania

Pentru cei care nu sunt in tara :

Swift- BTRLRO 22

BIC- BTRL

Contact:  Maxin Doina- 0729484353 ,  e-mail: doina.maxin@yahoo.com

Daniel Relenschi- 0731813500 ,  e-mail: daniel_relenschi@yahoo.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

81 − 75 =