O mamă și pruncul ei luptă pentru viață. Donează pentru Ioana, salvează două inimi!

0
123

Ioana, membru al echipei Pro Vita Iași, are nevoie de ajutor pentru ca inima ei să continuă să bată. În prezent, însărcinată în săptămâna 26, se află sub supravegherea medicilor la Maternitatea „Cuza Vodă” Iași, confruntându-se cu severe probleme de sănătate.

Diagnosticul medical este unul complex: ruptură de valvă mitrală anterioară cu flail și ruptură de cordaj secundar (regurgitare mitrală severă); trombofilie (mutație heterozigotă V Leiden FVL, deficit de proteina S), uter didelf (dublu); colestază de sarcină.

O echipă specializată de medici din Iași și București au gândit un plan de intervenție pentru a salva atât mama, cât și copilul. Acesta prevede nașterea prin cezariană de urgență și intrarea imediată într-o operație a inimii.

Costurile pentru intervenții sunt de cel puțin 20.000 euro.

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor invită oamenii să se alăture campaniei de strângere de fonduri pe care a derulat-o pentru susținerea Ioanei.

Donațiile se pot face:

ONLINE:

  • https://provitaiasi.ro/doneaza
  • Specificația: PENTRU IOANA

ÎN CONTURILE:

  • LEI: RO08CECE IS1030RON1014342, CEC Bank
  • EURO: RO68CECE IS10C1EUR1103231
  • Cod Swift: CECERO, CEC Bank
  • Titular cont: Arhiepiscopia Iașilor
  • Detalii: PENTRU IOANA

Ioana este în prezent Directorul Programului PRAESIDIO pentru femeia însărcinată aflată în dificultate. De-a lungul timpului, a coordonat Marșul pentru viață, Luna pentru viață, Campaniile de informare Misiune pe Ceahlău, Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Este cunoscută printre tinerii din Iași ca fiind coordonatorul voluntarilor Pro Vita, ea însăși fiind activă în cadrul Departamentului încă din perioada liceului.

A absolvit Facultatea de Teologie, Specializarea Asistență Socială și Facultatea de Economie și Administrarea afacerilor. Ioana provine dintr-o familie cu trei copii, fiind crescută în credință și iubire, valori pe care încearcă să își construiască viața alături de soțul său, Alexandru.

Urmare a experienței personale de pierdere a trei sarcini, a creat Grupul de suport pentru mamele de îngeri „Dincolo de nori este iubire”. În cadrul acestuia, mamele care au trecut prin experiențe similare primesc susținere prin întâlniri periodice cu un psihoterapeut.

Visul Ioanei este să construiască un orfelinat. „Iubesc să ajut oamenii și mă pregătesc pentru a deveni asistent social. După ce am finalizat studiile de licență în Economie, am simțit că pot face mai mult pentru cei din jur. Îmi doresc să devin mâinile prin care Dumnezeu lucrează în lume. Am început să îmi urmez visul prin activitatea dinamică de la Pro Vita, acolo unde misiunea se îmbină cu împlinirea”, spunea Ioana într-o publicație Pro Vita din 2022.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here