O noua licitatie pentru inchirierea depozitelor si showroom-ului din parcul agroindustrial TransAgropolis, de la Leţcani

0
57

Consiliul Judeţean Iaşi va organiza în data de 22 februarie o nouă licitaţie cu strigare pentru închirierea unor celule de depozitare, a unor spaţii comerciale şi birouri, ca şi a showroom-ului amenajat în cadrul parcului agroindustrial TransAgropolis, de la Leţcani.

Vor fi scoase la licitaţie 7 celule de depozitare cu suprafeţe cuprinse între 65,75 şi 92,2 mp, la un tarif de pornire de 2.5 euro/mp/lună, 27 de spaţii de închiriat cu suprafeţe cuprinse între 8,7 şi 30,3 mp, la un tarif de pornire de 2.5 euro/mp/lună şi showroom-ul de 416 mp, la un tarif de pornire de 2.5 euro/mp/lună. Înscrierile se pot face până pe data de 20 februarie.

Au fost închiriate până acum 2 spații de depozitare cu temeperatură controlată de 86.45 mp și un spațiu de depozitare cu temperatură controlată de 92.20 mp, totalizând 265.1 mp, adică 16,27 % din totalul spațiului existent pentru închiriere la TransAgropolis (1629,3 mp).

Continuăm demersurile pentru închirierea spațiilor care au mai rămas la parcul agroindustrial TransAgropolis. Sperăm să avem un grad de ocupare cât mai mare până la sfârșitul acestui an. Este unul dintre proiectele pe care țin foarte mult să-l ducem la bun sfârșit pentru că ar fi un semnal important și pentru mediul de afaceri că Județul este preocupat să creeze infrastructura necesară pentru ca investitorii să își desfășoare activitatea la Iași. Am primit chiar în aceste zile o solicitare de a organiza în parteneriat Conferința Interjudețeană pe Agricultură, urmând a-i da curs în perioada următoare. În paralel lucrăm și la obținerea primului titlu de parc industrial pentru județul Iași. Avem toate avizele, suntem în faza de realizare a studiului de fezabilitate, după care vom depune întreaga documentație la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Pregătim și proiectul Centrului de Transfer Tehnologic în domeniul IT – Internet of Things prin intermediul căruia intenționăm să dăm utilitate și clădirii Centrului Expozițional Moldova” a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Fermierii au la dispoziţie spaţii pentru expunerea mărfurilor, dar şi hale frigorifice, cu temperatura controlată, care le vor permite să păstreze legumele şi fructele în condiţii optime.

Producătorii au șansa să comercializeze produsele agricole în extrasezon, la prețuri mai bune, dar şi de a intra pe piața hypermarketurilor. Nu doar agricultorii din România își vor putea comercializa marfa în noul parc agroindustrial, ci și cei din Ucraina sau Republica Moldova.

Valoarea proiectului a fost de 18.75 milioane lei, din care 12.1 milioane lei finanţare europeană nerambursabilă. Grupul ţinţă al proiectului este reprezentat de producătorii agricoli din judeţul Iaşi, raionul Ungheni, raionul Făleşti şi din regiunea ucraineană Vinnytsia.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − = 9