O nouă mărturie despre practicile Nordis, compania controlată de soțul Laurei Vicol, șefa PSD a Comisiei juridice din Camera Deputaților: „Intenția lor e să păcălească oamenii”

0
265

Clienții acuză practicile înșelătoare ale Nordis. Un client al grupului Nordis susține că politica firmei este să semneze cât mai multe contracte pentru a încasa avans în contul achizițiilor viitoare, dar să nu livreze imobilele promise.
Doresc să povestesc ce am pățit eu cu “MARELE DEZVOLTATOR NORDIS“, în speranța că voi ajuta și alte persoane să nu cadă în aceeași capcană.
Încep această postare, prin a prezenta cifrele oficiale de la Ministerul de Finanțe ale firmei Nordis Management srl (CUI 24813191), în care se vede că au datorii de 110 milioane de euro, raportat la o cifra de afaceri de 15 milioane de euro.
Asta neluând în calcul că de fapt niciunul din proiectele imobiliare din Mamaia, Sinaia sau Brașov nu sunt funcționale, în care oamenii să poată locui. În plus, în acest moment au peste 300 de dosare deschise în instanță, de clienti și furnizori păgubiți, în care ei au calitatea de pârât.
In 2020 am semnat o promisiune de vanzare cumparare pentru o camera de hotel fara contract de locatiune, in care era specificat ca termenul de predare va fi iunie 2021.
Am inteles ca au fost situatii deosebite cu razboiul si pandemia asa ca am prelungit promisiunea prin act adițional pana la final de 2022, fara sa primesc vreo despagubire din partea celor de la Nordis.
Am sperat ca macar vara aceasta sa deschida partial hotelul(au promis ca dau in folosinta primele 5 etaje din primul corp de hotel), pentru a primi proprietatea, dar de fapt abia acum am descoperit adevarata fata a lor. NU AU MAI VRUT SA SEMNEZE CONTRACTUL FINAL DE VANZARE CUMPARARE!
Intentia lor e sa pacaleasca oamenii, sa se folosească de banii acestora, in asa fel incat cei care nu vor sa semneze cu acel asa zis “contract de locatiune” pe care il impun, sa nu mai primeasca nimic.
Colaboreaza cu avocati care sunt buni pe chichite legislative, iar ulterior semnarii antecontractului cu clientii, in cazul in care acestia isi cer drepturile, merg la intimidare, prin tot felul de notificari abuzive si ilegale, trimise oamenilor prin executor judecatoresc.
Prin social media targeteaza persoane care doresc sa folosească banii pe care i-au strans cu multa munca ca sa isi asigure lor si familiei lor, un venit la batranete printr o chirie provenita dintr un apartament. In astfel de caz ma regasesc si eu.
Din pacate insa, multe din aceste persoane nu au cunostinte avocati sau nu au mai avut contact pana acum cu avocati, iar oamenii de buna credinta semneaza contractele care citez “nu sunt negociabile”, in speranta ca cei de la Nordis sunt niste dezvoltatori seriosi, asa cum ar fi normal sa fie.
Au strategia de a chema potentialii clienti la biroul lor foarte luxos din București, in fata caruia isi inghesuie toate Bentley-urile si Rolls Royce-urile luate in leasing, astfel incat oamenii sa nu banuiasca ce probleme grave au ei cu banii si ca falimentul este iminent.
Invoca tot felul de motive pentru a amana semnarile cu clientii, pentru ca, conform legii, daca trec 6 luni de cand a expirat data limita din promisiune, clientii nu mai pot cere in instanta perfectarea actului de vanzare cumparare in conformitate cu clauzele din promisiune, ramanand la decizia Nordis in cati ani si cu ce clauze abuzive semneaza. (este o gaselnita juridica)
Obliga clientii sa nu plateasca ultima transa din contract, pe care tot ei au stabilit o la un procent infim de 2% din valoarea imobilului, decat in momentul semnarii contractului final, ca mai apoi daca clientul nu semneaza cu toate clauzele abuzive propuse de ei, sa poate sa denunte unilateral promisiunea pentru neplata obligatiilor financiare, desi tot ei au intarziat ani de zile livrarile. In aceasta situatie clientul va primi doar jumatate din toata suma achitata inapoi. Din pacate cunosc mai multi clienti care au patit asa…
Iar clientii care apar in pozele de pe social, postate de Nordis, ca si clienti multumiti, de fapt au semnat cu ei acel contract de locatiune “nenegociabil” pe care ei il impun si au primit fara sa fie constienti ce au semnat, doar “nuda proprietate”, dreptul de uzufruct ramanand la Nordis.(asta inseamna ca proprietarul doar plateste impozitele, de a locui in el se poate bucura doar Nordis, fiind si asta o alta gaselnita juridica)😲
Semnarile se fac obligatoriu la notarul lor, care este mana in mana cu ei si nu avertizeaza clientii ce urmeaza sa semneze, ba mai mult le spune, ca este in regula, sunt doar termeni juridici, sa stea linistiti.
Inainte de momentul in care Nordis Management va intra in faliment, ei isi vor vinde lor ca si persoana fizica sau unei alte firme, uzufructul viager al proprietarii contra unei sume modice de 1000 de euro de exemplu, clientul ramanand cu nuda proprietate si cu un contract de locatiune semnat cu firma Nordis Management srl, care este in faliment iminent, asa ca nu isi vor mai recupera niciun ban.
Practic clientii vor trebui sa plateasca toata viata impozitul la primarie, dar nu vor avea dreptul legal sa intre niciodata in apartament.
Clientii care mai stiu de tepele lor nu zic nimic deoarece le este frica de daune, Nordis are inserata o clauza abuziva de confidentialitate in antecontracte, de 20000 euro pentru fiecare eveniment expus. Unii clienti au inclusiv la acea clauza si mentiunea, “fara sa trebuiasca sa se dovedeasca prejudiciul creat societatii Nordis”
Prin asta s-au asigurat din primul minut ca nu vor avea procese colective, pentru ca au obligat clientii sa nu vorbeasca intre ei sau cu presa despre abuzurile suferite.
Daca tot am ajuns la capitolul presa, sunt convins ca cei care vor sa faca o ancheta si sa ajute sute sau chiar mii de persoane sa nu mai ajunga pagubite, au toate mijloacele necesare pentru a dovedi ca ce expun eu este adevarat. Acelasi lucru este valabil si pentru institutiile statului care doresc sa cerceteze aceasta inselatorie a unor mii de clienti.
Exista, de asemena, o clauza de 20000 de euro pentru defaimare a societatii, sau reprezentantilor acesteia. Iar ei considera defaimare expunerea adevarului.
Din acest motiv, din pacate nici eu nu imi pot expune tot numele adevarat. Si nici numele celorlalți clienti care mi au povestit ce au patit, dar nu au curajul sa se impotriveasca celor de la Nordis. Eu am demarat deja actiunea in instanta pentru abuzurile suferite si recomand tuturor celor prejudiciati sa o faca.
O persoana care primeste prin executor o notificare de genul si nu are acces sau posibilitate sa contraatace prin avocati buni, nu va mai avea curajul sa spuna nimic din ce i s-a întamplat. Cum zice romanul: “si f…. si cu banii luati”😔
De asemenea sunt convins ca ei nu vor sa semneze cu cei care au antecontracte in hotel, poate chiar si in rezidential, pentru ca au vandut de mai multe ori acelasi apartament.
De exemplu au vandut cateva etaje unor firme paravan ale lor, avand cifra de afaceri de 30000 de euro, dar care, ca orice firma la inceput, a reusit sa obtina un credit de la OTP de 6 milioane de euro, pentru a le achita.😅 Apartamentele acestea au fost deja promise prin antecontract clientilor si de fapt nu au cum sa le vanda pentru ca ele sunt vandute deja. Multi clienti cred ca daca au o promisiune de vanzare-cumparare sunt acoperiti in cazul unui faliment, insa din pacate nu vor mai primi nimic, pentru ca datoriile celor de la Nordis sunt mult mai mari decat bunurile pe care le au, iar ca sa faca rost de bani au girat cu apartamentele promise oamenilor.
Au denumit in asa fel unitatile locative la cartea funciara in asa fel incat noi, cei cu promisiuni sa nu le putem identifica, iar astfel sa nu le putem inscrie in cartea funciara, ele aparand fara sarcini si putand fi vandute usor de mai multe ori.
Aceasta TEAPA(cea mai mare de la criza din 2008 incoace) a fost premeditata de la bun început pentru a se FOLOSI DE BANII SI NAIVITATEA OAMENILOR. Iar clientii care isi cer drepturile si nu se comporta ca oile vor fi amenintati, umiliti si obligati sa ramana fara banii investiti. Aceasta este situatia la Mamaia faza 1,unde blocurile sunt ridicate, insa proiectele din Sinaia Brasov, București(View) sau chiar Mamaia faza 2 sunt la stadiu de groapa, de foarte multi ani, acelea nu se vor finaliza niciodată.
Daca cunoasteti oameni care intentioneaza sa cumpere la ei, sau sunt deja proprietari, dati-le un forward cu acest email si spuneti-le sa aiba mare grija, eventual sa ia legatura cu un avocat bun, mai ales ca unii oameni platesc acum credite pentru ceva ce nu au primit si nici nu vor primi vreodata🙏
De asemenea, daca cunoasteti furnizori de ai lor, avertizati-i sa nu le mai ofere bunuri sau servicii fara plata in avans. Si aici au gasit o chichita si fac contracte cu furnizorii pe firme de-ale lor pe care nu au bunuri, iar ulterior nu isi mai platesc facturile. Furnizorii degeaba isi cer in instanta drepturile pentru ca aceasta societate cu care au semnat contract nu are nimic de executat, asa ca vor ramane cu paguba.
Sunt foarte multi care sunt prejudiciati de acesti tepari, insa nu au curajul sa spuna public.
Las aici lista cu procesele deschise in ultimele 30 zile. Mi a atras atentia unul din ultimele procese din lista, in care reclamantul le a cerut in instanta suma de 3511 lei… va dati seama ca omul acela a muncit pentru banii acestia, iar ei care se lauda cu masini si ceasuri de sute de mii de euro, nu i au platit serviciile….Cat de jos sa fii ca om ca sa ai sufletul sa faci asta?!?
Cele mai recente dosare care au ca parte denumirea NORDIS MANAGEMENT SRL
Număr Dosar Modificat Obiectul Cauzei Materie Juridica Calitate Instanţă
23272/3/2023 01.08.2023 REZOLUTIUNE CONTRACT Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
23195/3/2023 01.08.2023 REZOLUTIUNE CONTRACT Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
23109/3/2023 31.07.2023 HOTARARE CARE SA TINA LOC DE ACT DE VANZARE-CUMPARARE Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
23100/3/2023 31.07.2023 HOTARARE CARE SA TINA LOC DE ACT DE VANZARE-CUMPARARE Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
22963/3/2023 28.07.2023 REZOLUTIUNE CONTRACT Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
31035/299/2023 28.07.2023 CONTESTATIE LA EXECUTARE DOSAR EXECUTARE 413/S/2023 Litigii cu Profesionisti Contestator Judecatoria Sectorul 1 Bucuresti
22808/3/2023 27.07.2023 HOTARARE CARE SA TINA LOC DE ACT DE VANZARE-CUMPARARE Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
22804/3/2023 27.07.2023 HOTARARE CARE SA TINA LOC DE ACT DE VANZARE-CUMPARARE Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
30751/299/2023 26.07.2023 PRETENTII 3515,38 LEI Civil Parat Judecatoria Sectorul 1 Bucuresti
36599/3/2022/A2 25.07.2023 ALTE CERERI RESTITUIRE TAXA TIMBRU Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
30601/299/2023 25.07.2023 VALIDARE POPRIRE DOSAR EXECUTARE 288/2023 Civil Tert Poprit Judecatoria Sectorul 1 Bucuresti
22497/3/2023 25.07.2023 ORDONANTA DE PLATA – OUG 119/2007 / ART.1014 CPC S.U. Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
22495/3/2023 25.07.2023 ORDONANTA DE PLATA – OUG 119/2007 / ART.1014 CPC S.U. Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
22337/3/2023 24.07.2023 ACTIUNE IN CONSTATARE CONSTATARE REZOLUTIUNE PROMISIUNE BILATERALA Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
22018/3/2023 19.07.2023 ACTIUNE IN CONSTATARE Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
21891/3/2023 19.07.2023 SECHESTRU JUDICIAR Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
29839/299/2023 18.07.2023 PRETENTII 31.913,42 LEI Litigii cu Profesionisti Parat Judecatoria Sectorul 1 Bucuresti
21828/3/2023 18.07.2023 REZOLUTIUNE CONTRACT Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
21467/3/2023 13.07.2023 HOTARARE CARE SA TINA LOC DE ACT DE VANZARE-CUMPARARE Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
29160/299/2023 11.07.2023 ORDONANTA DE PLATA – OUG 119/2007 / ART.1014 CPC S.U. 6330,80 EURO Litigii cu Profesionisti Debitor Judecatoria Sectorul 1 Bucuresti
29161/299/2023 11.07.2023 ORDONANTA DE PLATA – OUG 119/2007 / ART.1014 CPC S.U. 6330,80 EURO Litigii cu Profesionisti Debitor Judecatoria Sectorul 1 Bucuresti
29162/299/2023 11.07.2023 ORDONANTA DE PLATA – OUG 119/2007 / ART.1014 CPC S.U. 14327,60 EURO Litigii cu Profesionisti Debitor Judecatoria Sectorul 1 Bucuresti
29163/299/2023 11.07.2023 ORDONANTA DE PLATA – OUG 119/2007 / ART.1014 CPC S.U. 6697,32 EURO Litigii cu Profesionisti Debitor Judecatoria Sectorul 1 Bucuresti
21066/3/2023 11.07.2023 HOTARARE CARE SA TINA LOC DE ACT DE VANZARE-CUMPARARE Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
21053/3/2023 11.07.2023 HOTARARE CARE SA TINA LOC DE ACT DE VANZARE-CUMPARARE Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
21042/3/2023 11.07.2023 SECHESTRU JUDICIAR Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
21030/3/2023 13.07.2023 CONSTATARE NULITATE ACT Litigii cu Profesionisti Reclamant Tribunalul Bucuresti
20907/3/2023 10.07.2023 REZOLUTIUNE CONTRACT Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
28372/299/2023 14.07.2023 PRETENTII 8.400 EURO (41.664 LEI ) Civil Parat Judecatoria Sectorul 1 Bucuresti
20381/3/2023 18.07.2023 HOTARARE CARE SA TINA LOC DE ACT DE VANZARE-CUMPARARE Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
20378/3/2023 04.07.2023 HOTARARE CARE SA TINA LOC DE ACT DE VANZARE-CUMPARARE Litigii cu Profesionisti Parat Tribunalul Bucuresti
20362/3/2023 04.07.2023 ORDONANTA DE PLATA – OUG 119/2007 / ART.1014 CPC S.U. Litigii cu Profesionisti Debitor Tribunalul Bucuresti
NORDIS MANAGEMENT: Dosar de insolvenţă cu 7 creditori şi câteva zeci de procese adunate doar în ultima lună… iar Gheorghe Emanuel POŞTOACĂ consideră că „este nevoie să continuăm procesul de educare a publicului
” arata sursa citata de Saptamana Financiara.
NORDIS MANAGEMENT SRL este considerată cea importantă firmă din Grupul NORDIS, este administrată (conform ONRC) de Gheorghe Emanuel POŞTOACĂ (foto), iar pentru anul 2022 a raportat 77 de angajaţi, venituri de 109.871.181 lei şi cheltuieli de 108.893.300 lei (profit net de 476.539 lei), datorii de 566.182.107 lei şi active circulante de 550.148.862 lei, din care stocuri de 437.688.970 lei (şi numai 199.174 lei în casă şi conturi în bancă).
Nu este prima oară când clienții Nordis denunță practici la limita legalității sau pe care le consideră chiar a încălca legea, sustine portalul defapt.ro.
Simion Apreutese se consideră unul dintre cei mai mari investitori al grupului de firme Nordis, după ce a contractat două apartamente în București și peste 100 de apartamente în proiectul de hotel din stațiunea Mamaia. Cele peste 100 de apartamente sunt echivalentul a trei etaje.Nemulțumirea afaceristului arădean a fost generată de faptul că grupul Nordis i-a pus gaj la bancă cele două apartamente din București pentru a obține o linie de credit. El a dezvăluit mai multe nereguli ale grupului Nordis pe un grup de Facebook, conform Newsweek România.Sub titlul „Nordis, apartamente cu livrare la Sfântul Așteaptă. Cum sunt păcăliți clienții care și-au plătit locuințele de ani buni”, ziare.com a publicat o anchetă extinsă despre afacerea imobiliară.Grupul de firme Nordis a dezoltat mai multe proiecte imobiliare de lux în București și Constanța. Asociatul principal al grupului de firme este afaceristul Vladimir Ciorbă, actualul soț al deputatei Laura Vicol de la PSD.
Vladimir Ciorbă deține 46% din părțile sociale ale firmei Nordis Management. Tot 46% deține MAPP Development SRL, firmă controlată de Emanuel Poștoacă, administratorul mai multor firme din grupul Nordis.În anul 2017, avocata Laura Vicol s-a căsătorit cu afaceristul Vladimir Răzvan Ciorbă
“, sustine sursa citata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here