O nouă masină a familiei Ceausescu, in licitatie la Bucuresti

0
78

Acum 40 de ani era condusă de fiica cuplului dictatorial, Zoe Ceaușescu, iar astăzi reprezintă o rară mașină și este scoasă la licitație pe 19 mai.
Renault Fuego GTS a fost mașina care a aparținut Zoiei Ceaușescu, primită cadou din partea cuplului dictatorial Nicolae și Elena Ceaușescu, cu prilejul căsătoriei acesteia în 1983 cu Mircea Oprean. Mașina a fost comandată la Uzinele Renault din Franța după vânzarea unui autoturism Mercedes, cu două locuri, proprietatea Zoiei. Atât de vânzarea Mercedesului, cât și de procurarea Renaultului, s-a ocupat un serviciu specializat al securității. După evenimentele din 1989, automobilul a fost pus sub sechestru de către procuratura generală. 7 ani mai târziu, printr-o ordonanță a procuraturii s-a dispus încetarea urmăririi penale și restituirea bunurilor personale. Autoturismul, care are în licitație un preț de pornire de doar 500 de euro, a fost folosit doar pentru deplasări în afara Bucureștiului.
Alături de exemplarul care a aparținut Zoiei Ceaușescu sunt scoase la licitației și alte 6 mașini circumscrise genului intrat în moda de modern classics, modele istorice dar perfect funcționale, provenind din colecțiile unor pasionați ori din patrimoniile unor instituții. Cea mai valoroasă apariție este Maserati Quattroporte, care are prețul de pornire de 15.000 de euro. Mașina, sinonimă cu sedanurile de lux, a fost realizată în 1980 într-un număr de 2133 de modele, iar piesa din licitație are numărul 606. Este cunoscut faptul că specificațiile Maserati Quattroporte din 1980 pentru motor au fost impresionante pentru epocă, iar interiorul mașinii, care poate găzdui confortabil 5 persoane pentru călătorii scurte sau lungi, reprezintă o simfonie a luxului somptuos.
În cadrul evenimentului „Licitației de Eleganță” din 19 mai ce se va desfășura doar pe platforma online Artmark Live, vor fi scoase la licitație pentru prețul de pornire de doar 8.000 de euro, fiecare, și un Fiat 124 Spider din 1973, un Chevrolet Silverado din 1977, dar și un elegant Mercedes decapotabil, model SL380, produs doar între anii 1981-1985, fiind atât de popular încât a fost a doua cea mai lungă serie single produsă vreodată de Mercedes-Benz. Pentru prețul de pornire de 5.000 de euro va fi scoasă la licitație și „bijuteria albastră” Pontiac Trans Am Firebird. Mașina a fost produsă în 1987 într-o ediție limitată, având motor de Corvette.
Iubitorii de mașini pot testa până pe 19 mai, data Licitației de Eleganță, cele 6 modele rare, care sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviță, iar ulterior pot depune oferte pentru piesele de colecție prin intermediul unui cont activ pe www.artmark.ro.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + = 18