O nouă premiera cu distributii exceptionale la Opera din Iasi

0
61

Opera Națională Română din Iași programează la finalul acestei săptămâni o nouă premieră. Sâmbătă și duminică, de la ora 18:30, va avea loc „Un ballo in maschera”, de Giuseppe Verdi, distribuțiile celor două reprezentații fiind diferite. Evenimentele aduc la Iași invitați de renume mondial, care au fost prezenți pe mari scene internaționale: tenorul Ștefan Pop, baritonii Șerban Vasile și Bogdan Baciu, soprana Cellia Costea și mezzosoprana Andrada Roșu.
Ștefan Pop, care a cântat în acest an la Royal Opera House Londra, alături de celebra soprană Angela Gheorghiu, revine la teatrul liric ieșean, unde a avut un succes uriaș în luna aprilie, în „Rigoletto”.
Șerban Vasile a fost aplaudat, printre altele, la Metropolitan Opera New York, în timp ce Bogdan Baciu este o prezență constantă în teatre renumite din Germania și Franța.
Fostă solistă a Operei de Stat din Viena, Cellia Costea, de la Opera Națională din Grecia, a cântat și la Royal Opera House Londra, iar Andrada Roșu s-a remarcat în Ungaria.
Alături de celebritățile amintite, publicul va putea urmări și soliști îndrăgiți ai teatrului liric ieșean, Corul, Baletul și Orchestra Operei Iași.
Conducerea muzicală va fi asigurată de un alt nume important, italianul Andrea Albertin, care a colaborat cu mari personalități ale operei mondiale, precum Zubin Mehta sau Riccardo Muti și a fost prezent pe scene renumite, între care și Scala din Milano.
La reușita spectacolelor regizate de Cristi Avram își aduce contribuția și marea soprană Mioara Cortez, care a lucrat special în ultimele zile cu câțiva artiști din distribuție.
Mă bucur că putem oferi publicului ieșean posibilitatea de a urmări nume uriașe ale scenei lirice internaționale, soliști români ovaționați în cele mai mari teatre ale lumii. Sunt convins că premiera va intra în cartea de aur a instituției” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române Iași, Andrei Fermeșanu.
Ultimele bilete la evenimentele de pe 25 și 26 iunie pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei, care este situată în foaierul instituției.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 6