O nouă premieră la Opera din Iași: „Les pêcheurs de perles” de Georges Bizet

0
58

Opera Națională Română din Iași a pregătit publicului o nouă surpriză. Pe 21 și 22 mai este programată o nouă premieră, opera „Les pêcheurs de perles” de Georges Bizet. Regia este semnată de Victor Zaharia, iar scenografia de Iurie Matei, de la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. Coordonarea muzicală a spectacolelor va fi asigurată de Bogdan Chiroșcă.
Relaxarea restricțiilor sanitare, care a apărut cu puțin timp în urmă, a creat premisele intensificării puternice a eforturilor creatoare ale colectivului nostru. Astfel, în ultimele trei luni ale stagiunii 2021-2022 vom putea oferi publicului nu mai puțin de trei premiere! Prima dintre acestea, Les pêcheurs de perles, este un titlul extrem de dorit de spectatori, mai ales că nu s-a mai jucat de zece ani pe scena noastră. Ținând cont de calitatea tuturor celor implicați în acest proiect și de modul în care au decurs repetițiile, sunt convins că vom avea un succes notabil” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.
La fel de optimist în privința impactului reprezentațiilor de sâmbătă și duminică este și Victor Zaharia: „E un spectacol plin de emoții, care cred că va captiva publicul”.
Cunoscut pictor și scenograf, director tehnic la teatrul liric din Chișinău, Iurie Matei a anunțat că la evenimentele de la finalul săptămânii vor veni și spectatori din Republica Moldova. „Chiar dacă am o experiență mare, cu peste 80 de spectacole la care am lucrat până acum, am fost extrem de emoționat pentru acest eveniment, care duce la un nivel și mai ridicat colaborarea operistică fructuoasă dintre Iași și Chișinău” a mai spus cel care este și șef al Secției Scenografie de Teatru și Film la Facultatea Teatru, Film și Dans din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice Chișinău și șef al Departamentului de Arte Plastice al Facultății de Arte Plastice din cadrul academiei amintite.
După premiera din această săptămână, Opera Iași va mai susține un spectacol în această lună, Gala aniversară Adriana Severin, care va avea loc pe 30 mai.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + = 12