O româncă a luat PREMIUL CEL MARE, la Berlinală: Ursul de aur, câştigat de filmul regizoarei Adina Pintilie

0
54

Filmul „Nu mă atinge-mă”, debutul în lungmetraj al regizoarei Adina Pintilie, este marele câștigător al Festivalului de Film de la Berlin. Pelicula este una controversată, care, deși s-a impus la unul dintre le mai importante festivaluri de film, nu a fost considerată destul de bună de către Centrul Național al Cinematografiei din România.

„Nu mă atinge-mă” s-a impus la Berlinală 2018. Debutul în lungmetraj al regizoarei Adina Pintilie a câștigat Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin 2018. Mai mult, pe lângă Ursul de Aur, cel mai important premiul al Berlinalei, pelicula a câștigat și premiul pentru cel mai bun lungmetraj de debut.

Filmul „Nu mă atinge-mă” nu este însă lipsit de controverse. Chiar și la Berlinală 2018, pelicula a fost în centrul discuțiilor, după ce mai mulți jurnaliști au ieșit din sală după primele minute de proiecție. Cei care au rămas până la final au avut doar cuvinte de laudă.

Nu este singurul lucru suprinzător în ceea ce privește filmul „Nu mă atinge-mă” al Adinei Pintilie. Pelicula premiată cu Ursul de Aur nu a fost considerată destul de bună de Centrul Național al Cinematografiei. În 2011, Centrul Național al Cinematografiei nu i-a acordat finanțare regizoarei Adina Pintilie. Mai mult, scenariul a fost respins de CNC cu cele mai mici note. Asta deși Adina Pintilie era concurentul la lungmetraj debut cu cel mai bun CV, căci scurtmetrajele ei au participat până acum la 130 de festivaluri. Lungmetrajul a fost respins de două ori de Centrul Național al Cinematografiei până să ia finanțare, potrivit HotNews.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 14 =