Omul de afaceri Gabriel Surdu s-a alaturat campaniei “Daruim de Craciun”. Vezi cum poti ajuta si tu!

0
64

Campania umanitara derulata de AgoraPress capata pe zi ce trece tot mai multi sustinatori. In cursul acestei zile, omul de afaceri Gabriel Surdu a donat pentru cauza campaniei, suma de 1000 de lei. Cunoscut pentru spiritul sau filantropic, milionarul iesean nu a putut sta deoparte atunci cand a aflat despre dramele celor in casele carora vrem sa ajungem acum, de sarbatori.
Actiunea umanitara “Daruim de Craciun” isi propune sa vina in intampinarea nevoilor mai multor familii din judetul Iasi, a caror situatie sociala/materiala nu le permite sa simta bucuria acestor sarbatori de iarna.
Unul dintre cazurile avute in vedere in aceasta campanie este cel de la Ursita, acolo unde, intr-o margine de padure, la o distanta apreciabila, de aproximativ 5-6 kilometri, de orice asezare, respectiv comuna Mironeasa sau satul Domnita, locuiesc in 5 case, in jur de 20-25 de persoane. Casele acestor oameni nu au fost niciodata electrificate, nu au apa curenta, iar de gaz nici nu poate fi vorba. Cu toate acestea, copiii sunt scolarizati, fiind nevoiti sa strabata, vara sau iarna, pe ploaie sau viscol, 5-6 kilometri pana la scoala din Mironeasa. Lipsa de resurse materiale si situatia in care se gasesc acesti oameni ne-a determinat sa derulam aceasta campanie prin care dorim sa aducem putina bucurie si lumina in casele lor. Intentionam sa oferim fiecarui locuitor din acest catun cate un pachet voluminos cu haine, dulciuri, alimente, rechizite, jucarii sau obiecte de iluminat – lanterne, felinare sau lumanari.
In paralel cu aceste ajutoare, pe care le vom transporta cu ajutorul partenerilor de la clubul de offroad Adventure 4X4, cu masini de teren, deoarece terenul este foarte accidentat, avem promisiunea ca ne va fi alaturi si un reprezentant al Fundatiei Free Miorita Romania, ai carei membri si-au facut un scop din a electrifica satele Romaniei, de a aduce lumina in casele oamenilor, prin achizitia si montarea de panouri fotovoltaice.
Mai mult, campania “Daruim de Craciun” isi propune sa ajunga si in casele a aproximativ 15-20 de familii din municipiul Iasi, aflate in evidentele Directie de Asistenta Comunitara sau a unor ONG-uri locale, familii a caror situatie materiala precara nu le permite sa vada mai departe de limita asigurarii resurselor primare de subzistenta.
Cei care doresc sa se alature campaniei noastre, pot sa ne contacteze pe adresa redactia@agorapress.ro sau la telefon 0740264880.

Redactia AgoraPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 66 = 76