Opera Iași a fost invitată la un important festival de operă

0
118

Opera Națională Română din Iași continuă să fie invitată la manifestări de mare impact. După succesul repurtat în acest an la Bucharest Opera Festival, la care au participat nouă instituții de prim-plan din țară și străinătate, și la DescOpera Open Air Classical Music Festival Butuceni (Republica Moldova), unde artiștii ieșeni au lăsat o puternică impresie, teatrul liric din Iași va participa la a XXII-a ediție a Sibiu Opera Festival. Manifestarea, care a început pe 1 octombrie și se va încheia vinerea viitoare, mai reunește Opera Națională București, Opera Națională Română diCluj-Napoca, Opera Națională Română din Timișoara, Filarmonica de Stat din Sibiu, Teatrul de Balet Sibiu și soliști ai Operei Brașov. În cadrul evenimentului, Opera Iași va prezenta opera „Don Pasquale”, de Gaetano Donizetti, spectacolul fiind programat miercuri,11 octombrie, cu începere de la ora 19:00, în Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu.

Ne onorează invitația pe care am primit-o din partea organizatorilor Sibiu Opera Festival, o manifestare de tradiție, la care participă instituții lirice de prim rang ale României. Sunt convins că artiștii noștri vor fi din nou la înălțime și, la fel cum au făcut-o la alte festivaluri importante la care au participat în ultima perioadă, Bucharest Opera Festival sau DescOpera Open Air Classical Music Festival Butuceni, vor fi adevărați ambasadori ai Iașului, Capitala Culturală a României” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.

După festivalul de la Sibiu, Opera Iași va oferi publicului ieșean încă trei spectacole în această lună: „Făclia de Paști” (versiune concertantă), de Alexandru Zirra și „O noapte furtunoasă”, de Paul Constantinescu, pe 25 octombrie și opera „Trubadurul”, de Giuseppe Verdi – pe 28 și 29 octombrie. Biletele de intrare la evenimentele amintite pot fi cumpărate de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei, care este situată în foaierul instituției.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here