Opozantul de carton a lui Dragnea suferă de boala baronului. Simptomul principal: teama de pușcărie

0
63

Mihai Chirica și-a câștigat inițial o nemeritată faimă națională ca opozant al lui Dragnea. Primarul de la Iași a păcălit o țară întreagă că se opune derapajelor baronului PSD, când, de fapt, micul politician ieșean era supărat că nu fusese primit la masa cu bunătăți de la nivel central.
Din 2017, Mihai Chirica a ciobit continuă la această falsă glorie de erou a sa și a lucrat de zor la una reală, care-l reprezintă cu adevărat: cea de primar cu 4 acuzații penale.
Omul are însă ambiții și mai mari. Zilele trecute, de exemplu, a făcut din nou de rușine Iașul când i-a scris lui Emil Boc să-l roage să-l ajute să scape de închisoare, printr-o modificare preferențială a legii.
Mihai Chirica nu e capabil să respecte legea. Așa că încearcă să-și facă o lege prin care să scape de pușcărie. Exact ca Dragnea în 2017. „Opozantul” a luat-o pe urma celui pe care chipurile îl contesta.
Manevra a scandalizat Asociaţia secretarilor de municipii din România, cea vizată de modificarea dorită de primarul de la Iași.
Care a intervenit public și i-a transmis penibilului nostru baron că „este profund îngrijorătoare şi de-a dreptul dezamăgitoare solicitarea domnului Mihai Chirica”.
Din păcate pentru Iași, ieșirile publice din ultima vreme ale primarului arată că frica de pușcărie îl face să acționeze tot mai irațional. Și, din nou la fel ca Dragnea, amenință deschis, fără rușine, cu „furia poporului”.
Mai țineți minte când ciracii infractorului șef al PSD susțineau că votanții lui vor rupe porțile de la Rahova ca să-l salveze de justiția haină?
Iașul este victima unei administrații corupte și a unui individ care preferă să tragă tot orașul în rușine și dezastru, numai să nu renunțe la putere.
Va fi destinul lui Chirica aceluiași cu al Dragnea până la capăt? Răspunsul e la procurori și judecători.

Marius BODEA – Senator USR PLUS de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

42 + = 50