In orasul lui Eminescu, inspiratia e floare rara. Prea multi bani pentru prea multa tacere la Fundaţia „Iasi Capitala Culturala Europeana”

0
86

„E usor a scrie versuri/ Când nimic nu ai a spune,/ Insirând cuvinte goale/ Ce din coada au sa sune”. Parafrazandu-l pe poetul Mihai Eminescu, de la a cărei naştere se împlinesc astăzi 165 de ani, putem spune ca e foarte usor sa incasezi milioane de lei de la bugetul local pentru evenimente culturale, fără să faci nimic în acest sens, ca in cazul fundatiei create si impăunate cu atributul de a folosi cultura ieşeană în atragerea unui titlu belicos, care supara bunul simt prin agresivitatea cu care sintagma „capitala culturala” este folosita cu obstinenta, precum un ou de Paşte, gol pe dinauntru.
La 165 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu pe 15 ianuarie 2015, Fundatia Iasi Capitala Culturala Europeana si Primaria Municipiului Iasi invi”a iesenii sa paseasca pe urmele poetului “nepereche”. Parcul Copou, unde fiecare alee, fiecare copac aminteste de trecerea lui Eminescu, se va transforma intr-o “expozitie de versuri” in aer liber, prin proiectul “165 de ani cu Eminescu”. Inaugurarea expozitiei marcheaza Ziua Culturii Nationale, sarbatorita in fiecare an, incepand cu 2010, in data de 15 ianuarie”, suna invitatia celor de la Fundatia „Iasi Capitala Culturala Europeana” la un fad eveniment comemorativ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

61 − 60 =