Padure de mesteceni pe Bahlui! Chirica anunta ca va planta 7 specii de copaci si arbusti in albia Bahluiului

0
92

Municipalitatea ieseana a inițiat un protocol de colaborare cu Administrația Bazinală de Apă Prut Bârlad – Sistemul de Gospodărire a Apelor laşi, în vederea realizării acțiunilor de plantare de copaci și arbuști pe malurile râului Bahlui.
Astfel, Administrația Bazinală de Apă Prut Bârlad va pune la dispoziția albia râului, rămânând administratorul acestuia, iar Primaria, cu sprijinul specialiștilor de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, va face plantări și alte lucrări de amenajare necesare.
În prealabil, în luna februarie a acestui an, am transmis Administrației Naționale Apele Române și Administrației Bazinale de Apă Prut Bârlad o propunere privind realizarea unei campanii de plantări pe albia râului Bahlui, propunere la care instituțiile de mediu au răspuns pozitiv în luna martie. Pe de altă parte, încă din anul 2020 am încheiat un acord de colaborare cu Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, care, prin Institutul de Cercetări pentru Agricultură și Mediu Iaşi, ne oferă expertiză în ceea ce privește spațiile verzi și protecția mediului, în general”, a declarat primarul Mihai Chirica.
În urma consultărilor cu experții de la USV, intenția Primariei este ca pe albia râului Bahlui să fie plantati arbori din speciile Mesteacăn, Salcie, Arțar roșu și Mălin, precum și arbuști din speciile Derainul alb (Cornus alba), Kalina (Viburnum) și Ienupăr (Juniperus).
Aceasta este o inițiativă a noastră, solicitată și de mulți cetățeni ai Municipiului Iași, care ar avea darul de a pune mai bine în valoare potențialul turistic și estetic al albiilor râurilor, în special Bahlui, dar și, mai ales, de a spori suprafața spațiilor verzi, de a reduce poluarea și de a crește calitatea aerului“, a complatat Mihai Chirica.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here