Palatul cucuvelelor. Chirica alunga functionarii din Palatul Roznovanu si pastreaza numai slujitorii credinciosi

0
60

Primarul Mihai Chirica intentioneaza sa construiasca un nou sediu administrativ, urmand ca Palatul Roznovanu sa fie pastrat exlusiv pentru el, viceprimari si sfetnicii sai, Buraga si Postolea. Facand o simpla trecere in revista a activitatii sale ca edil, acesta este singurul mare proiect pe care l-a initiat in acest mandat dar, din păcate, fara nicio legatura cu functionarea orasului sau cu interesul general al iesenilor.

Primul pas al acestui proiect este proiectarea viitorului sediu, pentru care municipalitatea a lansat licitatia, valoarea fiind de 350.000 lei. Noul sediu administrativ al Primăriei ar urma să fie construit în curtea interioară a Palatului Roznovanu. Conform temei de proiectare citate de Ziarul de Iasi, în monumentul istoric vor rămâne doar 11 persoane: primarul, secretara lui, cei doi viceprimari, secretarul Consiliului Local, patru consilieri ai primarului şi doi şefi de departamente, respectiv Sebastian Buraga şi Dan Postolea, cainii de paza ai edilului.

In ce-i priveste pe ceilalti 248 de angajaţi ai Primăriei, ce lucrează în prezent în Palatul Roznovanu, acestia vor fi relocaţi în noua clădire, imobil ce va avea mai multe corpuri. Viitorul sediu al Primăriei, in care va fi evitat „pe cât posibil accesul cetăţenilor la etajele superioare“, va avea trei niveluri în subteran, parter şi două etaje. Subsolul va găzdui arhiva instituţiei şi locuri de parcare, parterul va fi destinat relaţiilor cu publicul, iar la etajele 1 şi 2 vor avea birouri angajaţii din aparatul de specialitate.

Firma ce va câştiga licitaţia va fi responsabilă cu întocmirea PUZ-ului, a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, a documentaţiei tehnice pentru obţinerea autorizaţiei de construire şi a proiectului tehnic (inclusiv avize/acorduri şi studii de specialitate). Firmele interesate să participe la procedură trebuie să depună oferte până cel târziu pe 30 august.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 73