Până la 6.000 de lei, bani de concediu, plătiți de angajator. Este valabil și la stat. Ce condiții trebuie să îndeplinești

0
76

Până la 6.000 de lei, bani de concediu, plătiți de angajator. Este valabil și la stat. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Indiferent că lucrează la stat sau la privat, din această vară toţi angajaţii ar putea primi vouchere de vacanţă cu valoare de până la 5.850 lei. Va fi vorba însă despre tichete nominale, ce vor putea fi folosite doar pentru destinații din țară.

Deputații din două comisii au modificat marți legea privind acordarea voucherelor de vacanță, informează stirileprotv.ro, astfel că toți angajații, inclusiv, bugetarii ar putea primi un astfel de sprijin, pentru a pleca în concediu. Cuantumul va depinde, însă, de generozitatea angajatorului, dar poate până la șase salarii minime pe economie, adică 5.850 de lei, pentru care va fi scutit de la plata impozitului. Voucherele se acordă o dată pe an, conform legii, iar beneficiarii nu mai pot primi și alți bani, sub formă de primă de vacanță.

Pe cât de bine sună, însă, aceste reglementări, pe atât de mici sunt șansele ca românii să poată beneficia de ele. Bugetele pentru acest an au fost întocmite cu luni în urmă, iar angajatorii nu au prevăzut astfel de cheltuieli. Majoritatea nici nu îli permite să le facă.

Pe de altă parte, legea tichetelor de vacanță a mai fost modificată o dată, în ianuarie, dar nu se poate aplica nici acum, deoarece nu au fost întocmite normele metodologice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here