Pana unde s-a ajuns! Primarul Iasului, acuzat ca e platit de o “firma de imbuteliere” ca sa discrediteze ApaVital

0
63

Ion Toma, directorul societății de apă canal a judetului, Apavital Iași, a precizat, în această dimineață, că apa din rețeaua publică este potabilă și nu reprezintă nici un pericol pentru sănătatea consumatorilor. Declarația vine după o serie de afirmații ale primarului Mihai Chirica, făcute pentru activiștii de la Green Report, conform cărora, apa din rețeaua publică nu este potabilă, deoarece pe conducte sunt sobolani morti.

Nu înţeleg care este raţionamentul acestor declaraţii. Eu am vorbit imediat ce am aflat cu domnul primar. A spus că nu este declaraţia lui. Oricum este o aberaţie să fie şoareci. Vă daţi seama că instalaţiile noastre sunt cu filtre, nisip, cărbune activ. Cum să treacă şoareci pe acolo?!? Nu înţeleg. Ori este plătit de o firmă care îmbuteliază de a putut să facă asemenea afirmaţii. Putea să se informeze la DSP. Noi suntem urmăriţi zilnic de DSP, din puncte aleator, cum doresc dumnealor, în tot judeţul. Nu se pune problema. Avem una dintre cele mai bune ape din ţară. Noi avem două paliere diferite. Mergem în staţiile de tratare pe teren şi după noi vine Sanipidul. Ei  vin aleator unde vor dumnealor. Deci, nu înţeleg. Cred că domnul primar a vrut să-şi acopere gafele pe care le face în ultimul timp cu o asemenea “bombă”. Îmi pare rău că munca a o mie şi ceva de oameni este pusă la îndoială de către nişte declaraţii iresponsabile pentru un edil al unui oraş aşa de mare”, a declarat pentru Radio Iași, directorul ApaVital.

Reamintim că primarul Mihai Chirica a declarat într-un interviu pentru Green Report că nu-și lasă copiii să bea apă de la chiuvetă, „pentru că eu ştiu ce-i pe conducte”.

Acum câţiva ani, a fost o avarie la priza Chirița, unde este stația de tratare, şi au folosit o conductă abandonată de ani de zile, care fusese folosită de oamenii din zona pentru dejecţii, conductă care avea în ea şobolani morți de ani și ani de zile. Aia e crimă cu premeditare”, a spus Chirica.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

49 − 46 =