Panouri informative în stațiile de transport public din Iași

0
65

Primăria Municipiului Iași și Compania de Transport Public Iași fac un nou pas către ridicarea nivelului calității serviciilor de mobilitate urbană din capitala Moldovei. Astfel, CTP Iași a început deja implementarea proiectului privind afișarea electronică a timpilor de urmărire a mijloacelor de transport public.

Pentru început, au fost montate panouri informative în trei stații de autobuz, în regim de testare, urmând ca rețeaua de monitoare să fie extinsă. Stațiile în care se află aceste dispozitive sunt Piața Independenței (sensul către Fundație), Piața Independenței (Bloc Carmen), Palatul Culturii (sensul către Elena Doamna). În această săptămână, va fi montat un panou și în Târgu-Cucu (sensul către Piața Independenței).

”În perioada care urmează, vor avea loc acţiunile de montaj, instalare, calibrare și sincronizare cu echipamentele montate în autobuze. E o perioadă de probe, care vizează alinierea programului mijloacelor de transport în comun și afișarea informaţiilor în staţii. După această etapă, împreună cu municipalitatea, vom continua să dotăm cu panouri de informare cât mai multe stații”, a precizat Cristian STOICA, director general al CTP Iași.

Informațiile afișate pe panouri sunt oferite în mod gratuit de către Wink Public Multimedia, prin intermediul unei platforme dedicate transportului public.

”Salutăm deschiderea companiilor din mediul privat și disponibilitatea lor de a contribui semnificativ la tehnologizarea comunităţii. Analizăm platformele și soluţiile puse la dispoziţie, precum și modalitatea de interacţiune pe care o putem avea cu comunitatea”, a încheiat Cristian STOICA, director general al CTP Iași.

CTP Iași își propune ca, prin implementarea acestui noi proiect, să contribuie la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor municipiului Iași, încurajându-i să aleagă transportul în comun în detrimentul mașinii personale, pentru deplasările prin oraș.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here