Paradoxul FIE. O institutie inchisa de pompieri pentru lipsa avizului ISU, difuzeaza un film despre tragedia din Colectiv

0
69

Ateneul din Iasi, institutie de spectacole pe care pompierii ieseni au tinut-o inchisa publicului timp de 4 luni de zile, din noiembrie 2015 si pana la inceputul lunii aprilie 2016, pentru ca nu detinea autorizatie ISU, lucru descoperit imediat dupa ce a luat foc acoperisul, invita iesenii, duminică, 29 Mai 2016, de la ora 21.30, la proiectia documentarului …„Dezastrul din Colectiv”. Filmul, realizat de Discovery Channel, are 44 de minute in care prezintă în ordine cronologică faptele din noaptea de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv din Bucureşti.

Evenimentele prezentate în documentarul realizat de Discovery Channel sunt relatate prin ochii celor direct implicaţi – supravieţuitori, familii ale acestora, autorităţi şi cadre medicale care au luat parte la operaţiunile de salvare. În documentar apar și un expert internațional în efecte speciale și aspecte ce ţin de siguranță și un expert în chimie aplicată.

În seara de vineri 30 Octombrie 2015, într-o fostă fabrică bucureșteană, o scânteie lua viețile a 64 de oameni, rănea alți 186 și avea să șocheze și să impresioneze o lume întreagă.

Proiecția va inaugura acoperișul Ateneului din Iași ca locație de desfășurare a spectacolelor ce vor completa agenda culturală a Iașiului.

Intrarea este liberă în limita a 150 de locuri și în baza unei rezervări la numărul de telefon 0232 261 846.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here