Parcare Park & Ride în zona CUG. Teren de 3000 mp, pregatit pentru masinile celor care intra in Iasi dinspre Vaslui

0
66

În scopul reducerii traficului auto și aglomerării intrării în Municipiul Iași prin zona sudică (CUG), municipalitatea ieșeană va implementa conceptul de Park & Ride, un sistem care oferă conducătorilor autovehiculelor posibilitatea de a-și lăsa mașinile la marginea orașului și de a-și continua drumul cu ajutorul mijloacelor de transport public.
Primarul Mihai Chirica a semnat un contract pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru construirea unei parcări de tip Park & Ride în zona CUG. Conducerea Primăriei intenționează ca pe o suprafață de circa 3.000 de metri pătrați, aflată între Centrul Tehnologic Regional și Centrul Expozițional, parte a unui teren de aproximativ 30.000 de metri pătrați aflat în proprietatea municipalității, să construiască o parcare supraterană cu regimul de înălțime P + 3, care să ofere minim 300 de locuri de parcare.
Alegerea amplasamentului a ținut cont de fluxul considerabil de mașini în zonă, în jur de 21.000 de autovehicule intrând zilnic în oraș pe DJ 248 – Șoseaua Nicolina, de existența mijloacelor de transport public în imediata apropiere, la rond Tehnopolis, precum și de existența benzii dedicate pentru tramvaie și autobuze de la capăt CUG până în Podu Roș, ceea ce avantajează transportul public, în special la orele de vârf.
Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic vor fi realizate în cel mult șase luni de SC 3B Construction Project SRL în cadrul unui contract în valoare de 149.940 lei.
După finalizarea documentației, așadar în cursul anului viitor, municipalitatea va identifica sursa de finanțare și va organiza licitația pentru încredințarea lucrărilor.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here