Parcarea de la Aeroportul Iasi, plina de masini de lux abandonate de ucrainieni. “O sa le luam dupa razboi”

0
78

La Aeroportul din Iași, zeci de mașini au fost lăsate în urmă de ucrainenii care au plecat cu avionul către alte destinații, încercând să fugă cât mai departe de ţara aflată în război. Se caută soluții pentru a debloca parcarea aeroportului, iar pentru moment nu se știe dacă sau când ar putea reveni oamenii după mașini.
Un ucrainian mi-a zis dimineata că vine peste o lună, două, când se termină războiul. Plecă la Dortmund, în Germania, la neamuri“,a declarat portarul parcării aeroportului, pentru Observator
În doar câteva zile, zeci de mașini cu numere de Ucraina au fost lăsate în urmă de proprietari în parcarea Aeroportului.
Parcarea Aeroportului Internaţional din Iaşi are o capacitate de 350 de locuri. În acest moment, peste 10% sunt ocupate cu maşini ale unor cetăţeni din Ucraina. Doar doi au cerut abonamente pentru locurile de parcare. Despre restul nu se ştie când sau dacă vor mai reveni după maşini.
Treizeci şi cinci de maşini staţionează acum la aeroportul Iaşi, vorbim de maşini provenite din Ucraina. Maşinile care staţionează în parcarea aeroportului mai mult de 30 de zile vor fi blocate temporar. Urmează să purtăm discuții cu Primăria, cu Consiliul Judeţean pentru a găsi o soluţie în acest sens, mai exact să identificăm un loc unde aceste maşini să poată fi duse“, spune Elena Troia, purtător de cuvânt Aeroportul din Iași.
Mii de cetățeni din Ucraina au ajuns la Iași în ultimele două săptămâni, iar numărul zborurilor de pe Aeroportul din Iași este de patru ori mai mare pentru a putea face față cererii.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 3 = 6