Parinti alungati din curtile scolilor si politruci toxici primiti pe covorul rosu in prima zi de scoala

0
58

Prima zi de scoala la Iasi s-a desfasurat dupa acelasi tipare mizère, mostenite de sistem din anii trecuti. In timp ce parintii erau izgoniti de langa copii, de paznici scolari, cum s-a intamplat la Scoala 13 “Alexandru cel Bun”. politruci jenanti se bucurau de toate onorurile posibile si slujurile aferente, din partea conducerii unor scoli asa-zise de prestigiu din Iasi. Printre populistii care s-a folosit cu nesimtire de aceasta zi s-a numarat si insignifiantul deputat, Alexandru Muraru. Ceea ce s-a intamplat azi la Iasi a fost punctat cat se poate de plastic de Alexandru Meșteru
“Astăzi începe școala, de peste 30 ani vedem aceeași imagine.

De-asta suntem unde suntem, că nu vrem să schimbăm nimic, ei nici atât pentru că le este bine cu noi așa, să ne fie greu să ne poată minți că ne fac și ne dau, asta odată la 4 ani!

1. Preotul.
Mergeți oriunde în Europa, nu veți vedea preoți în școli. Locul religiei e în biserici. La școală se predau științe exacte, se face educație laică. Noi am păstrat mentalitatea de pe vremea lui Ion Creangă, când copiii citeau din ceaslov și popa îi bătea pe copii cu biciul.
Credința ar trebui să fie o opțiune personală, copiii ar trebui să fie educați să gândească liber.

2. Primarul.
Își face campanie electorală în fața copiilor. Se laudă că a schimbat clanțe la uși și a pus geamuri noi. E jovial și zâmbește dacă vorbești de realizările lui. Se enervează imediat dacă îl întrebi cum a cheltuit banii de la Zilele orașului sau evenimente inutile din banii publici sau de ce se întâmplă după ușile mereu închise de la primărie!
În loc să-i învățăm pe copii educație civică, să îi îndemnăm să își apere drepturile, să protesteze când li se face o nedreptate, le cultivăm supunerea și lingușirea. Ideea că primarul “a aprobat”, “a dat”, “a alocat fonduri pentru școală” este doar primul pas. Când vor fi mari, li se va părea normal că primarul e cel care le aproba un loc de muncă sau un contract din bani publici.
3. Directoarea.
Plasată în acel post de catre partid. A avansat repede, probabil la organizația de tineret a partidului din care face parte primarul sau a făcut campanie electorală pentru primar sau s-au folosit de funcția publică ocupată în avantajul primarului, după care partidul a intervenit ca să îi asigure postul de conducere doar pentru ea.
Copiii văd cum sprijinul partidului e mai important decât pregătirea profesională. Observă că degeaba ești bun la învățătură, trebuie să ai o pilă, o relație unde trebuie, ca să ți se rezolve un post. Natural, următorul gând in mintea tinerilor devine “plec din țara, aici nu mai vrea nimeni”
4. Garcea.
Limbajul corpului spune multe. Știe că are câteva kilograme în plus, stă la marginea mesei. Nu știe exact de ce e acolo dar este că l-a chemat marele boss, primarul.
Copiii merg pe Youtube și văd polițiști din alte țări in acțiune. Arestează infractori, îi urmăresc pe cei care încalcă legea, au alură sportivă și inspiră respect. În piața orașului, copiii văd că poți cumpăra țigări fără timbru în timp ce poliția privește în partea opusă.
Dragi profesori, elevi dar și părinti: dacă vom continua tot așa, peste încă 30 ani o să vă vina copiii in vizită, de acolo de unde vor fi plecați, și o să vă întrebe “de ce nu ați schimbat nimic în toți anii ăștia? De ce votezi aceeași oameni care nu au făcut nimic pentru dezvoltarea orașului/comunei? De ce încă este in funcție o persoană care nu are calitățile necesare pentru a fi acolo” și tot așa, de fiecare dată când va veni acasă de unde lucrează, Italia, Spania, Germania, Anglia, Franța sau alte țări unde politica este făcută de oameni corecți, îți va spune că nu este normal acolo așa ceva!
Când vom învăța și noi că nu este normal să susținem oamenii care au demonstrat incapacitatea de a gestiona eficient localitatea/orașul din care facem parte?”
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

46 + = 56