Parlamentarii ieseni care au votat in favoarea infractorilor

0
73

Proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat, ieri, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional. Legea a fost adoptată cu 167 de voturi „pentru“, 97 de voturi „împotrivă“ şi 19 abţineri, în condiţiile în care erau necesare minimum 165 de voturi favorabile. Şedinţa de vot final a fost condusă de Florin Iordache, iar în momentul în care a anunţat rezultatul votului, deputaţii PSD şi ALDE au aplaudat.

 „Astăzi, dvs. aţi votat ca un om care a furat banii copiilor sărmani şi i-a dat partidului să fie premiat. Dvs. aţi considerat că nu e infracţiune, ci este o faptă pe care v-o asumaţi şi cu care vă mândriţi. De astăzi, infractorii vor putea să păstreze acasă armele chiar şi după expirarea permisului. Dar vine şi o zi de mâine, doamnelor şi domnilor care aţi votat acest Cod penal al ruşinii, această lege pentru fărădelege “, a spus liderul USR Dan Barna.

Aleşii ieşeni care au votat pentru, la Camera Deputaţilor sunt: Vasile Axinte (PSD), Tudor Ciuhodaru (PSD), Vasile Cîtea (PSD), Camelia Gavrilă (PSD) şi Silviu Macovei (PSD). La Senat, au ridicat ambele maini saltimbancii lui Dragnea –  Victorel Lupu (PSD) şi Vasile Toma (PSD). Senatorul Doru Pănescu (PSD) şi deputatul Varujan Vosganian (ALDE) au lipsit de la vot.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here