Pasaje supraterane in Podul Ros. Investitia Primariei se ridica la 18 milioane de euro

0
66

Demersurile făcute de municipalitate pentru fluidizarea traficului rutiere continuă prin proiectul de construire a două pasaje supraterane în zona Podu Roş care, cel putin in planes, sunt reprezentate printr-un singur pasaj care separa doua sensuri de mers.

Cele două pasaje vor prelua câte o bandă de circulaţie de pe cele două Splaiuri (direcţia Podul de Piatră – bulevardul Tudor Vladimirescu pe axul Splaiului Bahlui Mal Drept şi direcţia bulevardul Dimitrie Mangeron – Podul de Piatră pe axul Splaiului Bahlui Mal Stâng), se vor reuni deasupra albiei Bahluiului în zona podului de peste râu, apoi vor reveni pe cele două maluri ale acestuia.

Pasajele nu vor avea trotuare, dar vor avea prevăzute piste pentru biciclete și suprafeţe de refugiu, asigurând fluenţa circulaţiei auto, cât şi posibilitatea de depăşire a autovehiculelor aflate în staţionare ca urmare a unei avarii.

Cele două pasaje vor avea o lungime de 551,6 metri (pe malul drept), respectiv de 546,6 metri (pe malul stâng).

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 70.731.219,3 lei, fără TVA, adică 84.170.150,97 lei, cu TVA.

Indicatorii tehnico – economici ai obiectivului „Fluidizarea traficului din intersecţia Podu Roş cu Splai Bahlui Mal Drept şi Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron prin două pasaje supraterane unidirecţionale cu o singură bandă” au fost adoptați de Consiliul Local pe 20 decembrie 2018.

În bugetul local pe acest an a fost prevăzută o sumă de 1.300.000 de lei pentru finanțarea proiectării, achitări de taxe și avize pentru acest proiect.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here