Pasajul din Fundatie – o „lucrare de arta” cu o durata de viata de 60 de ani

0
60

Parte integrantă a proiectului “Dezvoltarea axei de transport Est – Vest”, pasajul Mihai Eminescu,  ce va fi inaugurat luni, 15 decembrie 2014, la ora 15.00, urmeaya sa asigure fluidizarea traficului rutier în zona Fundaţiei, unul dintre cele mai importante noduri de circulaţie ale Iaşului. Pasajul subteran din piaţa Mihai Eminescu asigură un gabarit de 5 metri înălţime şi 10 metri lăţime, câte o bandă pe sens de circulaţie, care să permită traversarea mijloacelor de transport auto, de la autoturisme la autovehicule utilitare, de intervenţie ale salvării, pompierilor şi mijloacelor de transport în comun auto, fără a permite circulaţia pietonală în interiorul pasajului. În sens longitudinal, pasajul are o lungime totală de 286,43 metri, fiind compus din trei sectoare cu lungimi relativ egale. Rampele de intrare şi ieşire Păcurari şi Independenţei au lungimi de 95,94 şi, respectiv, 94,49 metri, în timp ce pasajul subteran propriu zis se întinde pe o distanţă de 96 de metri.

Considerate una dintre cele mai importante investiţii în infrastructura rutieră ieşeană din ultimii 25 de ani, mai nou, şefii Primăriei se uită la această bortă din Fundaţie, care se va supra în 60 de nai, ca la o adevărată operă de artă.

De regulă, o lucrare de artă cum este pasajul, conform normativelor în vigoare, are o durată de viaţă de minim 60 de ani, dar probabil că va rezista mult mai mult decât atât”, a spus viceprimarul Mihai Chirica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

41 + = 43