Pasaport spre lumea copilariei, eliberat de Biblioteca Gh. Asachi Iasi, pe perioada vacantei de vara

0
74

În perioada iulie-august la Filiala ,,Mihail Sadoveanu„ se va relua ,,Clubul de vacanta„.

În cadrul clubului în această vară se vor  îmbina lectura cu cinemateca, copiii având posibilitatea să compare lectura cu filmul, putând astfel să facă argumentări privind rolul vizionării unui film după lecturarea cărții. Tematica este din bibliografia școlară, venind astfel în întâmpinarea elevilor de gimnaziu, care se pregătesc pentru examenul de admitere la liceu.

Participanții vor purta discuții interactive pe marginea textului, făcând caracterizări de personaje, stabilind apartenența la genul literar al textului.

Cărțile și filmele propuse spre dezbatere sunt:

Amintiri din copilărie

Două lozuri

Aventurile lui Tom Sawyer

Baltagul

Harap-Alb

Domnul Goe

Participanții vor avea vârsta cuprinsă între 10-13 ani.

Copiii cei mai activi vor fi primi la sfârșit premii și diplome.

Clubul se va desfășura în fiecare vineri la ora 10 în incinta Filialei ,,Mihail Sadoveanu” – bulevardul Alexandru cel Bun nr. 30, bl. H3 (lângă B.R.D.), tel. 0332 143256.

Tot on perioada vacantei de vara, Clubul de Vacanţă organizat de Filiala „Vasile Alecsandri” a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” din Iaşi invită copii sa participe la activităţile interactive (lectură, desen, film) ce se vor desfăşura săptămînal la sediul filialei din strada Petre Ţuţea nr. 7, bloc 911, parter. Înscrierile se pot face la tel. telefon: 0332 110050 sau direct la sediul filialei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here