Pe ce cheltuie Costel Alexe bugetul judetului pe 2021. Grosul bugetului se duce pe fidelizarea carmacilor din subordine

0
64

Consiliul Județean Iași a aprobat în ședința extraordinară de astăzi bugetul pentru anul 2021, veniturile acestuia fiind estimate la 1.196.013,40 milioane lei, iar cheltuielile la 1.476.788,73 milioane lei. Investiții majore în dezvoltare au fost aprobate, astfel încât peste 30% din buget va fi direcționat pentru această secțiune, infrastructura rutieră, parcurile industriale, educația, modernizarea infrastructurii medicale fiind printre prioritățile Consiliului Județean Iași. Totodată, Consiliul Județean Iași va aloca o mare parte din buget pentru investiții în funcționarea și dezvoltarea instituțiilor din subordine, iar cota de 6% din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat a fost direcționată în mod echitabil și sustenabil către fiecare UAT din județ, prioritizând astfel investițiile și dezvoltarea locală.

 „Așa cum ne-am asumat încă de la începutul mandatului, ne dorim ca în județul nostru să nu mai existe drumuri neasfaltate, dezvoltarea infrastructurii rutiere fiind o prioritate pentru administrația liberală. Noutatea față de anii trecuți privind aprobarea bugetului general al Consiliului Județean constă în investițiile majore dedicate instituțiilor din subordine, fie că vorbim de spitale sau de sectorul cultural. De asemenea, țin să menționez că este pentru prima dată când toate UAT-urile din Iași primesc bani din bugetul de stat în funcție de proiectele de investiții și nu de culoarea politică. Îmi doresc ca acestea să fie viziunea și modul de lucru pentru întreg mandatul!”, a declarat Costel ALEXE, președintele Consiliului Județean Iași.

Construirea de parcuri industriale devine un obiectiv primordial în programul de investiții, suma de 8 milioane lei fiind alocată obiectivului de investiții Iași Industrial Park, comuna Lețcani și 190 mii lei pentru obiectivul de investiții Parc Industrial Holboca –  servicii proiectare faza PUZ. Tot 8 milioane au fost obținuți de către Consiliul Județean Iași din fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea obiectivului Miroslava Industrial Park.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here