Penelistii, de la ministrul Educatiei la sefa ISJ Iasi, au adus haosul in scoli. Proiectul „Romania Educata” se transforma in „Romania Esuata”

0
91

Senatorul ieșean Maricel Popa, președintele PSD Iași, critică dur ultimele decizii ale ministrului Educației Sorin Cîmpeanu considerând că eliminarea burselor de merit pentru elevii de clasa a V-a și anularea celor rurale pentru elevii de liceu care învață în altă localitate decât cea de domiciliu vor adânci în mod clar inechitățile dintre mediul rural și cel urban și, în plus, vor contribui la creșterea ratei abandonului școlar.
„Lipsa de transparență de care a dat dovadă ministrul Educației spune foarte multe despre capacitatea peneliștilor de a gestiona lucrurile. Nu poți să furi 200 lei din banii de drum ai unor copii care vor să meargă la școală. Suntem de râsul lumii. Într-o perioadă în care se fac și s-au făcut eforturi consistente pentru a moderniza școlile și a crea cadrul necesar optim ca elevii, mai ales cei din mediul rural, să fie încurajați să meargă la cursuri, iată cu ce decizii aberante ne confruntăm din cauza lipsei de competență a unor personaje care pare că mai degrabă vor să distrugă sistemul educațional decât să îl îmbunătățească” a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.
Liderul social-democrat a mai precizat că și la Iași, recent, au fost adoptate de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) o serie de decizii iraționale care fac aproape imposibilă misiunea profesorilor și îi îngroapă în proceduri birocratice fără niciun scop educațional.
Nu pot să înțeleg de ce copiii din județul Iași sunt obligați de ISJ să susțină evaluări la toate materiile în doar două săptămâni. În total sunt aproximativ 30 de teste. Foarte mult pentru un început de an școlar și după o vacanță de aproximativ 3 luni. Dar mă gândesc apoi la profesori. Vor fi sute de teste de corectat, de analizat și mai apoi de centralizat. Tot acest timp va însemna pentru dascăli consum de energie și resurse inutile într-o serie de proceduri birocratice absurde. Ne batem joc de educația copiilor și de sănătatea profesorilor. Nu poți să exploatezi un om până la epuizare. Voi fi permanent un aspru critic al acestor decizii asumate din birou, fără nicio legătură cu realitatea.
Îmi dau seama foarte clar că pentru peneliști, proiectul „România Educată” a fost doar un slogan de campanie și nimic mai mult. Alexandru Muraru, Costel Alexe și toată camarila penelistă de la ISJ sunt singurii vinovați pentru haosul care se va instaura în curând în învățământul ieșean. Din păcate, la Iași vom vorbi mai degrabă despre proiectul „România Eșuată”
!” a mai spus senatorul Maricel Popa. (M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here