Peneliștilor ieșeni, nu vă mai urcați cu nerușinare pe truda și rezultatele elevilor, obținute alături de profesorii și părinții lor!

0
197

Peneliștii ieșeni au atins o nouă culme a ridicolului zilele acestea, după ce au început să se felicite între ei (!) pentru faptul că elevii ieșeni au obținut cele mai multe medii de zece la Evaluarea Națională! Cu siguranță, acesta este doar meritul mai-marilor PNL Iași, care au făcut meditații cu acești copii și le-au asigurat condiții ca în Europa de Vest să studieze, până în cel mai îndepărtat cătun al județului! Mihai Chirica probabil că deja a dat comandă de statuie și catarg pentru sine, Costel Alexe și compania de cimpoieri din Podu Roș!
E o nerușinare fără margini, în condițiile în care notele elevilor sunt meritul lor, ale celor care au trudit și au avut ambiția de a învăța, ale profesorilor care le-au insuflat dragostea de carte (deși cu salarii de mizerie și lăsați la coada priorităților guvernanților), ale părinților care i-au susținut și au făcut sacrificii nenumărate pentru ei!
Acești ticăloși care conduc Iașul nu spun însă absolut nimic despre cei 40% dintre elevii ieșeni care fie au luat sub nota 5 la Evaluarea Națională, fie nu au îndeplinit condițiile pentru a putea participa, fie nu s-au prezentat la examene! Vorbiți despre asta și măsurile pe care le luați pentru a îmbunătăți această cifră!
Chirica și Alexe, alături de formația de lăutari care-i acompaniază, nu spun nimic despre faptul că Primăria și Inspectoratul Școlar Județean Iași au făcut praf licitația pentru structura provizorie a Școlii Normale Vasile Lupu. Procedura a fost greșită, termenul de livrare prea scurt. 1000 de elevi nu vor avea unde învăța, pe cale de consecință, din toamnă, iar părinții refuză categoric să-și vadă copiii împrăștiați în cele patru zări ale orașului. Halal reușită! Bravo, liberalilor ieșeni, ia lăudați-vă și felicitați-vă între voi pentru această reușită epocală! La ea se adaugă și faptul că nu se mai aude nimic despre licitația pentru reabilitarea corpurilor de clădire ale Școlii Normale. Teza potrivit căreia, de fapt, Chirica urmărește înstrăinarea clădirii și terenurilor pentru interesele mafiei imobiliare prinde tot mai mult contur, câtă vreme licitațiile sunt făcute în bătaie de joc, cu scopul clar de a nu fi rezolvată nici o problemă! Cu bună știință, Chirica, vreme de 10 ani, a lăsat Colegiul Pedagogic să se prăbușească la propriu peste elevi, fără să ridice un pai!
Prin buna noastră creștere, am fost învățați că există o limită a nerușinării. Părinții ne-au învățat să fim oameni, să ne recunoaștem greșelile și să încercăm să le îndreptăm. Dar acești indivizi despre care vorbim au dus propaganda deșănțată, bezelele pe care și le aplică zi de zi unii altora la un nivel care l-ar face invidios și pe liderul Coreei de Nord, care ar veni aici în schimb de experiență și ar avea multe de învățat. Nu sunt cuvinte în DEX care să acopere sfidarea, aroganța, complicitatea la hoție la care se dedau peneliștii ieșeni!
Marius BODEA – Senator USR de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here