“Penthouse-ul social” al lui Asimionesei ascute din nou cutitele intre Gachi si Harabagiu. Cum se apara fostul viceprimar

0
55

Fostul viceprimar al Iasului, Gabriel Harabagiu, face obiectul unei noi anchete mediatice initiate de publicatia online ReporterIS, condusă de Gabriel Gachi. In respectivul articol se aduce in atentia publica cazul unui apartament cu trei camere care i-a fost inchiriat ilegal lui Claudiu Asimionesei, patronul cotidianului BZI, din fondul locativ al municipiului Iasi. In aceasta repartitie cu cantec apare si numele fostlui viceprimar, Gabriel Harabagiu
Intr-un drept la replica al fostului viceprimar, acesta sustine ca este atacat fara fundament de catre publicatia amintita, în ciuda faptului ca nu mai detine nicio calitate administrativă.
Acest ”deontolog” al presei ieșene susține o serie de minciuni în ultimul articol de presă, prin care încearcă să arate că aș fi favorizat alte persone să obțină o locuință de la Primăria Iași, deși nu aveau acest drept. Din start, domnul Gachi prezintă aspecte mincinoase. Actul de care face el vorbire, din 2018, nu este unul nou, ci este unul adițional, act care se încadrează în legislația în vigoare. Respectivă persoană a participat la o licitație publică în luna ianuarie 2016 pentru închirierea acelui apartament incriminat. Ulterior, în luna februarie 2016, a fost semnat contractul cu municipalitatea. Eu am ajuns viceprimar al Municipiului Iași în luna iunie 2016, deci la câteva luni după derularea procedurii blamate”, sustine Gabriel Harabagiu.
Potrivit acestuia, contractul 625/2018, prezentat in maetrialul de presa, este in fapt 625/2016, nefiind un contract nou, ci un act adițional, încheiat în condițiile HCL din 29/09/2017.
De asemenea, persoana respectivă avea, în anul 2016, vârsta de 29 ani, iar în 2018 avea vârsta de 31 ani. Deci, în orice variantă se încadra în condiții, persoană având până în 40 de ani. Faptul că nu se califica pentru a obține un apartament este o altă ”minciună gogonată” a acestui așa zis deontolog. Contractul s-a încheiat în baza hotărârii de Consiliu Local din anul 2002 și a legiilor aflate în vigoare în anul 2016. Mai mult, trebuie specificat faptul că metodologia de atribuire a locuințelor s-a schimbat în cursul anului 2017, când a fost modificat art.2, al.2 din hotărârea emisă în anul 2002, în sensul că la condițiile de participare a fost trecut un aspect legat de venitul solicitantului. Astfel, de la un venit anual de 30 la sută s-a trecut la un venit de 25 la sută al solicitanților.
După cum am afirmat, contractul era încheiat pe legislația veche și nu era nevoie de alte criterii. Faptul că eu i-am facilitat obținerea apartamentului este o minciună sfruntată, demnă numai de Gabriel Gachi, în nota să obișnuită. Faptul că el este recunoscut că arunce cu noroi nu mai trebuie să mire pe nimeni. Cu părere de rău, dumnealui a fost ”dezinformat” de sursele sale din Primăria Iași.
În tot acest caz, concluzia este una cât se poate de clară: cine acuză este incriminat. Să nu uităm de sentința civilă (nr.4268/1.03.2011), în urmă căreia primarul Iașului de la vremea respectivă și reprezentanții Direcției de Administrare a Patrimoniului Public și Privat de atunci au obținut evacuarea din apartamentul închiriat de la municipalitate tocmai a acestui ”deontolog”, culmea tocmai pentru neplata chiriei. Hotărârea încă nu a fost pusă în aplicare și face obiectul unei plângeri în instanță.
Vreau însă să evidențiez altceva în toată această situație. De unde vine înverșunarea domnului Gachi la adresa mea? El este supărat pe faptul că nu i-am dat nicio listă cu spațiile disponibile ale municipalității pe care și-o dorea cu ardoare, spații pe care dorea să le ocupe dumnealui. Să nu uite cum mă suna zilnic să-mi spună de abuzurile șefei Direcției de Asistență Comunitară de la acea vreme, presiuni că aceasta să fie schimbată, dar și multe altele.
Dumnealui trebuie să știe că actele de șantaj ale sale sunt cercetate de instituțiile statului. Eu i-am făcut plângere penală pentru hărțuire, pentru faptul că la un eveniment privat al familiei, într-o locație privată, a venit cu drona și cu un fotograf, pozandu-i pe cei prezenți la eveniment. Ulterior, în articolele sale, a inventat persoane prezente la acest eveniment, oameni pe care eu nu i-am văzut niciodată. Nu i-am dat drept la replică la vremea respectivă pentru că acei oameni, pe care i-a blamat el, i-au demonstrat că nu au fost la acel eveniment. Astfel, domnul Gachi s-a făcut de ras suficient. Deși eu nu mai sunt persoană publică, dumnealui continuă să mă hărțuiască, făcând din asta una devărat scop.
Vorbim de același om care are dosare penale pentru conducerea unui autoturism sub influență alcoolului, de un om care stă ilegal într-un apartament al primăriei. ”Deontologia” lui stă în pachețelul pe care îl primea în fiecare luna de la Sebastian B., în antecamera de la primărie, și asta în prezența mai multor persoane. Dumnealui mă face să țin apărarea cuiva pe care poate că nu aș dori să o fac, dar care are tot dreptul în momentul de față.
Am ținut să fac aceste precizări pentru corecta informare a opiniei publice, pentru că toți cititorii să aibă o imagine clară a situației și nu una distorsionată de către un ”deontolog” plătit de doi senatori , un personaj sinistru care mereu va stă cu mâna întinsă exact acolo unde sunt persoane care caută să-și regleze conturile și care îl folosesc contra unei sume infime de bani
”, mai sustine Harabagiu.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 87 = 92