Pentru cativa arginti. Directorul unui ziar local, umilindu-se in „pozitia ghiocel” in fata unui lider PSD

0
59

Un inedit episod de subordonare s-a consumat zilele acestea pe malurile Ciricului, intre directorul unui ziar local si un politician. Cel care a facut sluj in fata politicianului Marius Ostaficiuc – pozitia slugarnica spune multe despre raportul de subordonare, este nimeni altul decat directorul saptamanalului 7Est, Rares Neamtu, omul care a facut si desfacut tot felul de lucruri murdare prin targ, cosand realitatea la bot cu ata alba. In ce-l priveste pe politicianul caruia i s-a dat raportul, acesta este cunoscut in zona underground a politicii in care activeaza, fiind omul din umbra al lui Gheorghe Nichita si acum al lui Maricel Popa, presedintele PSD Iasi.

Intalnirea consumata intre cei doi intr-o parcare dosita de la Ciric a avut ca scop trasarea, de catre Ostaficiuc, a politicii editoriale pentru viitoarele editii ale ziarului, miza principala a locotenentului lui Maricel Popa fiind stirbirea imaginii si slabirea controlului si a puterii de decizie a executivului Primariei, implicit prin hotararile ce urmeaza a fi luate in cadrul Consiliului Local.

De la debarcarea lui Nichita din varful PSD, Ostaficiuc lucreaza din umbra sa-si consolideze o pozitie in sanul partidului, pentru o ascensiune politica dar, inainte de toate, in perspectiva alegerilor parlamentare din 2020, in care pozitia sa pe liste va fi definita de partid. Ori, pentru atingerea acestui scop se foloseste de orice mijloc, inclusiv media, prin afilierea cu diverse canale care nu il agreeza pe Mihai Chirica, iar unul dintre mobilele prin care vrea sa isi atinga scopul este si 7Est, catre care Ostaficiuc/Popa pompeaza bani grei pentru aparitia unor articole comandate.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 7