Pentru doua zile Iasul va fi capitala consumatorilor din Romania

0
54

În perioada 18 – 19 august 2022, între orele 10.00 – 15.00, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași se va desfășura Conferința „Iași – Capitala Consumatorilor din România”. Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Iași în colaborare cu Confederația Națională a Federațiilor și Asociațiilor de Consumatori – Convenția CONROM, este dedicat marcării a 30 de ani de la adoptarea principalului act normativ care reglementează domeniul protecției consumatorilor: Ordonanța de Guvern nr. 21 / 1992.
În cadrul Conferinței „Iași – Capitala Consumatorilor din România” vor fi abordate reglementările naționale și europene privind protecția consumatorilor, va fi inițiată o dezbatere națională privind legislația specifică și se vor formula propuneri de îmbunătățire a mecanismelor legale destinate asigurării protecției cetățenilor în calitatea acestora de consumatori de bunuri și servicii.
Din partea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au confirmat participarea la eveniment președintele instituției, Horia Miron Constantinescu, directorul general ANPC, Paul Silviu Anghel, Irina Chirițoiu, director European Consumer Center România, precum și comisarii șefi ai Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor din Regiunea de Nord-Est. De asemenea, Liviu Fenoghen, directorul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor Bancare (CSALB), va avea o intervenție în cadrul conferinței pe tema „Evoluții în activitatea CSALB, de intermediere a negocierilor dintre consumatori și bănci / IFN-uri”.
La eveniment vor mai participa și reprezentanți ai autorităților locale, ai Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței din Republica Moldova, precum și ai unor organizații neguvernamentale cu activitate în acest sector.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

51 + = 53