Perchezitii ale procurorilor ieseni la firma lui Morel Bolea, intr-un dosar de trafic de minori

0
69

Procurorii D.I.I.C.O.T. Iaşi au efectuat în această dimineaţă mai multe percheziţii într-un dosar prinvind traficul de minori.Surse judiciare susţin că a fost vizată activitatea din jurul firmei Kasta Morrelly, societate controlată de către Morel Bolea.De asemenea, aceleasi surse, precizeaza ca Bolea a fost chemat la D.I.I.C.O.T. Iaşi pentru a raspunde la o serie de intrebari legate de activitatea sa si a firmelor sale.
La data de 9 noiembrie 2022, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, efectuează 5 percheziţii domiciliare, în municipiul Iaşi, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.
În cauză, s-a reţinut faptul că, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, ar fi fost recrutate prin intermediul unei organizaţii neguvernamentale şi a unei agenţii de modelling, înfiinţate în municipiului Iaşi, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare şi abuz emoţional).
Până la acest moment, în urma cercetărilor, au fost identificate cinci persoane vătămate. Acţiunea s-a derulat cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale.
Activitatea beneficiază de sprijinul unei organizaţii nonguvernamentale specializată în prevenirea şi combaterea traficului de persoane. Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală”
, se arată într-un comunicat oficial.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here