Percheziţii de amploare la firme din Iaşi, Neamţ şi Suceava într-un dosar de evaziune fiscală

0
69

Poliţiştii efectuează la aceasta ora, 24 de percheziţii în judeţele Neamţ, Iaşi şi Suceava la sedii de societăţi comerciale şi la domiciliile administratorilor acestora, bănuiţi că ar fi cauzat un prejudiciu de 16 milioane de lei prin evaziune fiscală.
Potrivit unui comunicat al IGPR, la acţiune participă 52 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Neamţ, Iaşi şi Suceava şi specialişti criminalişti, cu sprijinul poliţiştilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.
De asemenea, vor fi puse în aplicare 4 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.
Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Neamţ, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ.
Din cercetări a reieşit că infracţiunile de evaziune fiscală ar fi fost comise într-un lanţ de societăţi comerciale, administratorii acestora înregistrând în contabilitate activităţi fictive, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor către bugetul de stat.
În acest mod, în perioada 2008-2014, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 16 milioane de lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here