Perchezitii DNA la Primaria Iasi in legatura cu favorizarea prin fals a afaceristului Chescu! Sunt vizate fapte de coruptie comise de functionari din Primarie si Politia Locala

0
75

Procurorii anticorupţie efectuează controale în cinci locaţii, printre care Primăria Iaşi şi Poliţia Locală. Procurorii DNA Iași spun că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate corupției comise în cursul anului 2018.
În cursul zilei de 26 ianuarie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în cinci locații, dintre care două sunt birouri ale unor instituții publice din municipiul Iași. În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași”, spun procurorii anticorupţie.
Primarul Mihai Chirica a oferit o declaraţie referitoare la aceste descinderi.
În această dimineaţă, procurori din cadrul DNA Iaşi au venit la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii din cadrul municipalităţii. Conform procedurii, în calitatea mea de primar, am fost informat de această acţiune. În acest moment eu mă aflu la Bucureşti, împreună cu viceprimarul Daniel Juravle, unde am programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele oraşului. Nu vă pot da mai multe detalii şi sunt sigur că o comunicare oficială o veţi primi de la instituţiile de resort”, a transmis Chirica.
Verificările procurorilor ar viza modul în care au fost emise acte urbanistice care au certificat edificarea unei clădiri în Tătărași de către compania Flux
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here