Pereche de Popi prinsi in offside la Consiliul Judetean Iasi! “Maricel si Alina Popa, buni de plată pentru 10 milioane euro!”

0
60

Deputatul Petru Movilă îi solicită public preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, să prezinte toată documentaţia cu privire la achiziţia spitalului mobil de la Leţcani şi să explice cum va acoperi gaura de 10,3 milioane euro din bugetul instituţiei pe care o conduce.

Managementul execrabil al proiectului şi dezastrul financiar de la CJ este doar din vina preşedintelui Maricel Popa, cel care şi-a asumat de la început, în nume propriu, achiziţia spitalului.

Spitalul mobil de la Leţcani nu va fi decontat din fonduri europene pentru că Maricel Popa a insistat să facă o achiziţie pe un solicitant care nu este eligibil la decontare. Şi să ne aducem aminte că, din partea lor, am fost asiguraţi de faptul că proiectul este eligibil, ceea ce a dus la o pierdere din banii ieşenilor a peste 10 milioane euro. Cer public răspunsuri, chiar astăzi, de la preşedintele Maricel Popa şi de la directoarea Euronest, Alina Popa. Le cer şi demisia pentru proasta gestionare a banilor publici. Ȋncă o dată spun: ne-au asigurat, negru pe alb, că proiectul va fi decontat. Mai cer să ni se spună şi care este soluţia la acest moment pentru remedierea acestui dezastru. Cel responsabil să iasă public şi să ne răspundă cum va plăti în faţa ieşenilor”, declară deputatul Petru Movilă.

Parlamentarul aduce aminte şi că astăzi, 19 mai, era ziua în care unitatea medicală mobilă trebuia să ajungă la destinaţie.

Din cauza lui Maricel Popa, nu doar că nu avem spitalul necesar în lupta împotriva coronavirusului, dar mai avem şi o gaură de peste 10 milioane Euro în buget, sumă destinată iniţial modernizării a patru drumuri judeţene. Achiziţia spitalului, o idee bună la început pe care am anunţat că o susţin, dar cu respectarea unor condiţii de transparenţă şi legalitate, s-a transformat într-o şaradă absolut revoltătoare. Bătaia de joc, amatorismul şi nesimţirea de la vârful Consiliului Judeţean Iaşi nu a fost niciodată mai mare ca acum”, a completat parlamentarul ieşean.

Consilierii județeni PMP solicită demisia celui mai incompetent președinte de Consiliu Județean din istorie

Grupul consilierilor județeni PMP solicită demisia președintelui Consiliului Județean, Maricel Popa. Această solicitare este motivată de lipsa de comunicare, de lipsa de transparență şi de numeroasele dovezi de incompetenţă de care a dat dovadă în gestionarea proiectului spitalului mobil destinat tratării pacienților diagnosticați cu sindromul respirator Covid-19.

Chiar de la demararea acestui proiect, grupul de consilieri județeni PMP a dat dovadă de bună credință și a votat alocarea a 10,3 milioane de euro pentru spital. La această sumă se adaugă cele 3,6 milioane de euro, bani care reprezintă contribuția Consiliului Județean Neamț. De-a lungul acestor aproape două luni, am solicitat în numeroase rânduri transparentizarea costurilor și licitațiilor din cadrul proiectului și o atenție deosebită în ceea ce privește partea de legalitate. Pe parcurs am aflat, mai mult pe surse decât de la conducerea instituției, că au apărut o serie de probleme, că este nevoie de asfaltarea platformei unde va fi amenajat spitalul, că ar fi nevoie de alocări financiare suplimentare și că modulele care compun spitalul mobil nici nu au plecat din Turcia. Totul a culminat cu vestea că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest, organismul prin care a fost depus cererea de finanțare, se află în imposibilitatea de a accesa fonduri europene pentru proiect, astfel că banii cheltuiți nu mai pot fi recuperate. Conducerea Consiliului Județean este datoare față de toți ieșenii și nemțenii cu explicații în legătură cu faptul că am rămas fără spital și că avem şi o gaură de multe milioane de euro în buget. Pentru a acoperi valul de critici, credem că Maricel Popa va încerca distragerea atenției, de aceea considerăm că doar demisia directorului Euronest nu este de ajuns. Din cauza acestui eșec răsunător solicităm demisia lui Maricel Popa, cel mai incompetent președinte de Consiliu Județean din istorie. Ar fi singurul gest de onoare pe care l-ar face în tot acest mandat”, a declarat Constantin – Marian Uscatu, liderul grupului de consilieri județeni PMP.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 20 = 28