Performerii Iasului, premiati a doua oara cu cartoane de excelenta. In compensare, un sponsor i-a invitat sa ia cina in macaraua din fata Palatului

0
72

Cativa zeci de olimpici ieseni au fost chemati, ieri, la Primaria Iasi, impreuna cu parintii, pentru a fi felicitati de executiv pentru evolutiile spectaculoase la concursurile scolare si competitiile sportive.  Parinti si copii au fost inghesuiti in scaunele din jurul mesei de sedinte din Sala Mare de catre Vasile Tiron, seful Centrului de Informatii pentru Cetateni si o angajata confuza. Inainte de a intra primarul, dupa o intarziere de 10 minute, olimpicii au fost chemati sa ocupe locuri la masa. In tot acest timp, de la 15.15 si pana la 15.40 cand a venit Chirica, invitatii au fost ignorati cu desavarsire de oamenii lui Chirica. Festivitatea de premiere a avut la randu-i neajunsurile ei. Un copil a fost premiat la un alt obiect scolar, iar o olimpica a  beneficiat de …doua cartoane. La eveniment , care a fost bagat la umplutura in cadrul FIE, au asistat si cei doi viceprimari, Radu Botez, mai discret, pe un scaun in sala, iar Gabriel Harabagiu, ca un arac de vie, a numarat din priviri diplomele date copiilor. Paradoxul face ca nu este prima oara cand cei doi viceprimari sunt chemati la o manifestare prezidata de Chirica, ca si cum treburile urbei s-ar fi epuizat., iar atributiile intregului executiv s-ar rezuma doar la poze de grup.

Mai mult, este a doua opara cand Primaria ii cheama pe acesti copii pentru a-i premia cu diplome de excelenta..si atat. „Sa nu vorbim de bani in casa spanzuratului. Premii in bani o sa dea ISJ-ul, iar sportivii vor fi premiati in toamna”, a spus Chirica, care nu a ratat inca o ocazie de a-si face imagine pe munca unor copii. Singura recompensa care a bucurat sufletele acestor ambasadori ai Iasului a fost o masa gratuita oferita pe platforma macaralei din fata Palatului Culturii, care in mod normal ar fi costat 450 de lei.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here