Peste 100 de cazuri tratate la spitalul veterinar al USV Iași, în perioada Sărbătorilor de iarnă

0
61

Peste 100 de pacienți, în principal animale de companie, au avut nevoie de îngrijirile medicale de urgență oferite de Spitalul Veterinar din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV). Compartimentul de Urgențe al Spitalului Clinic pentru Animale de Companie al USV Iași a acordat asistență medicală veterinară non-stop animalelor de companie, în perioada Sărbătorilor de Crăciun și a Anului Nou. Astfel, în intervalul 23 decembrie 2021 și 3 ianuarie 2022, triajul Compartimentului de Urgențe al Spitalului Clinic pentru Animale de Companie al USV Iași a fost luat cu asalt de 106 cazuri, pacienții fiind reprezentați de câini și pisici cu patologie severă, care au necesitat consultații și tratamente prompte din partea medicilor de gardă.

În acest interval spitalizarea a fost plină cu animale în stare gravă, care au necesitat supravegherea de către personalul medical al spitalului. Au fost efectuate intervenții chirurgicale de urgență în zilele de Crăciun, cât și în noaptea de Revelion. În topul urgențelor au fost tulburările digestive datorate excesul alimentar și alimentației necorespunzătoare cu ocazia sărbătorilor, cât și accidentele rutiere. Medicii și studenții Compartimentului de Urgențe, coordonat de conf. univ. dr. Mihai MUSTEAȚĂ, au demonstrat încă o data devotament și dăruire pentru profesie și pentru companionii noștri dragi”, a transmis conf. univ. dr. Sorin Aurelian PAȘCA, prodecanul Facultății de Medicină Veterinară din cadrul USV Iași.

USV Iași a deschis primul compartiment veterinar de urgență pentru animale mici din Moldova, în cadrul Facultății de Medicină Veterinară, iar unicitatea acestuia constă în diversitatea specializărilor și dotărilor, precum și în capacitatea de spitalizare a pacienților 24 de ore din 24, indiferent de gravitatea patologiei, inclusiv în weekend. Deschiderea Spitalului Clinic pentru Animale de Companie a reprezentat un pas important pentru creșterea calității actului medical în medicina veterinară din regiunea Moldovei.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 27 = 36