Peste 1500 de persoane vulnerabile, monitorizate de Primarie pe perioada caniculei

0
61

Pe perioada în care sunt înregistrate temperaturi ridicate, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară, aplică o serie de măsuri specifice din domeniul asistenţei sociale destinate unor categorii de persoane defavorizate, cu risc major de îmbolnăvire. În concordanţă cu Planul de măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară asupra populaţiei Municipiului Iaşi, aprobat de Comitetul Local de Urgenţă, acţiunile operative întreprinse de Direcţia de Asistenţă Comunitară sunt următoarele:

  1. Identificarea şi monitorizarea persoanelor defavorizate ce pot fi afectate sever pe perioada de avertizare caniculară. În evidenţele Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi, în categoria menţionată anterior sunt incluse: persoanele vârstnice singure şi/sau nedeplasabile, persoanele cu dizabilităţi, bolnavii cronici sau cu boli incurabile, persoane fără locuinţă/fără adăpost, persoane asistate prin unităţile sociale aflate în subordinea direcţiei, etc.
  2. Achiziţionarea unor produse necesare pentru suportarea temperaturilor extrem de ridicate: apă minerală, fructe, etc., cantităţile pentru fiecare persoană vulnerabilă urmând a fi stabilite în funcţie de propunerea direcţiei, prin Dispoziţia Primarului Municipiului Iaşi. Distribuirea către persoanele defavorizate aflate în evidenţa direcţiei se va face la domiciliul beneficiarului.
  3. Sprijin în achiziţionarea alimentelor de bază, în funcţie de solicitarea înregistrată prin linia telefonică de urgenţă, plata produselor fiind suportată de beneficiar.
  4. Alte măsuri stabilite în situaţii de neprevăzut, constatate de echipele direcţiei pe teren.

Numărul persoanelor monitorizate este de aproximativ 1500.

În data de 2 august 2017 au fost distribuite astfel de produse pentru un număr de 30 beneficiari (persoane vârstnice, familii monoparentale, persoane cu dizabilităţi), de asemenea, 6 persoane fără adăpost identificate pe raza municipiului Iaşi au fost cazate în Centru de Primire în Regim de Urgenţă „C.A. Rosetti” din b-dul C.A. Rosetti nr. 30, persoanele beneficiind de toate formele de sprijin pe care le oferă Primăria Municipiului Iaşi.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here