Peste 3 milioane de masti de protectie au ajuns la Iasi si vor fi distribuite in scoli si institutii publice

0
69

Peste 3,3 milioane de masti de protectie au ajuns azi-noapte la depozitul ISU. Acestea urmeaza a fi distribuite beneficiarilor din scoli, gradinite si institutii publice administrative. Sarcina de atribuire a mastilor, le revine primarilor care vor imparti materialele de protectie pana la sfarsitul acestei saptamani. Printre beneificiari se numara si persoanele care primesc ajutor social privind venitul minim garantat, persoanele din familiile care primesc alocatie pentru sustinerea familiei, dar si  persoanele care au pensii de pana in1.000 lei. Totodata, sunt luate in considerare si persoanele incadrate in grad de handicap care realizeaza venituri exclusiv din activitatile sociale.

“Fiecare beneficiar va primi lunar un total de 30 de masti. La nivelul intregului judet vor fi distribuite in total 3 321 360. Numarul total al beneficiarilor fiind de 10712”- a declarat Ovidiu Mihaiuc,  consilier comunicare Prefectura Iasi.

De asemenea, Primăria Municipiului Iași începe distribuirea măștilor de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate. În Municipiul Iași sunt 7.641 de persoane care vor beneficia de această măsură de sprijin. Angajații municipalității vor distribui în zilele următoare câte 50 de măști de protecție pentru fiecare persoană inclusă în una din cele patru categorii prevăzute în legislație.

Categoriile de beneficiari care vor primi măști de protecție sunt:

  1. Beneficiarii de venit minim garantat – 503 persoane.
  2. Beneficiarii alocaţiei pentru susţinerea familiei – 429 persoane.
  3. Pensionarii sistemului public de pensii cu pensia până la 704 lei – 5.743 beneficiari (conform evidenței transmise de Casa Județeană de Pensii Iași), din care 4.287 sunt beneficiari unici (1.456 sunt persoane au și statutul de persoană cu nevoi speciale).
  4. Persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de art. 42 şi 58 din Legea nr. 448 / 2006 – 2.422 beneficiari unici (conform evidenței retransmise de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Iași).

Distribuția măștilor să realizează astfel:

– Pentru cele 932 de persoane beneficiare de beneficii de asistență socială (venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei) distribuția să va realiza prin Direcția de Asistență Socială. Măștile vor putea fi ridicate de la sediul din șos. Națională, nr. 43, în zilele de 4, 7 și 8 septembrie. În baza documentelor de identitate prezentate în original, titularul beneficiului va putea ridica măștile pentru întreaga familie.

– Pentru 6.709 de persoane (pensionarii cu pensia de până la 704 lei, respectiv persoanele cu nevoi speciale care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 şi 58 din Legea nr. 448/2006) distribuția se va realiza, la domiciliul declarat la constituirea beneficiilor, prin echipe speciale, în zilele de 4, 5, 7 și 8 septembrie. În situația în care persoana nu va fi găsită la domiciliu, i se va recomanda printr-o invitație ridicarea măștilor în zilele următoare, de la sediul Direcției de Asistență Socială din șos. Națională, nr. 43.

Precizăm faptul că în listele transmise de către instituțiile partenere sunt doar beneficiarii aflați în plată în luna mai 2020.

Andrada ANTON

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here