Peste 30.000 de ore de muncă pentru dezinfecția continuă a mijloacelor de transport din Iasi

0
53

Peste 30.000 de ore de muncă pentru dezinfecția continuă a mai mult de 200 de mijloace de transport public și aproximativ 5,5 tone de substanțe profesionale folosite pentru igienizarea tuturor vehiculelor, a stațiilor, a tonetelor, a dispeceratelor, a depoului și a garajului, din ianuarie până în prezent. Acestea sunt cifrele din spatele activităților intensive derulate de către CTP Iași în lupta pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

            În cele aproximativ 100 de zile, de când operatorul de transport public a început programul special de dezinfecție, au fost folosite 1,5 tone de hipoclorit de sodiu, 2,5 tone de clor activ, 900 de litri de dezinfectant pe bază de oxigen activ și 600 de litri de dezinfectant pe bază de alcool (Kiehl Rapides).

            Pe parcursul programului de lucru, în fiecare oră, sunt dezinfectate, în medie, 50 de autobuze și tramvaie, iar noaptea, toate vehiculele trec printr-un proces complex și  îndelungat de igienizare, în care sunt folosite cele mai puternice soluții pe bază de oxigen activ, alcool și clor. De asemenea, prin rotație, sunt dezinfectate frecvent și toate cele peste 300 de stații de transport, garajul, depourile și cele 56 de tonete și dispecerate CTP Iași

             La capetele de linie din Dacia, Canta, Copou, Dancu, CUG-Slegros și CUG-Tehnopolis, echipele de curățenie dezinfectează suprafețele de contact cu soluția profesională pe bază de alcool cu acțiune rapidă. Dispeceratele de la capetele de linie sunt dotate cu o soluție dezinfectantă, care este folosită atât de către angajații acestor puncte de lucru, cât și de către vatmani și șoferi. De asemenea, aceleași măsuri au fost luate și pentru personalul din cele două depouri și garaj, dar și pentru cel administrativ.

            Eforturile susținute ale operatorului de transport public pot da cele mai bune rezultate și cu implicarea reală a călătorilor, care sunt îndemnați să respecte toate măsurile de siguranță adoptate de către autorități. Astfel, utilizatorii transportului public pot contribui la limitarea răspândirii noului coronavirus, dacă:

  • păstrează distanța distanța socială în stație, conform marcajelor orientative aplicate pe asfalt;
  • temperatura corporală nu depășește 37,3 grade celsius;
  • folosesc doar ușa din spate pentru a urca în mijlocul de transport și doar ușa din mijloc pentru a coborî din acesta;
  • poartă masca de protecție atât pe gură, cât și pe nas.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + = 6