Peste 40 metri cubi de lemn tăiat ilegal din pădurea Ţibana, confiscaţi în urma a 11 descinderi

0
66

Poliţiştii din Iaşi au confiscat material lemnos în valoare de peste 25.000 de lei, în urma a 11 percheziţii domiciliare efectuate într-o cauză în care se fac cercetări pentru tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori tăiaţi ilegal.
Potrivit unui comunicat remis de IGPR, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au efectuat miercuri 11 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de tăieri fără drept de arbori şi furt de arbori tăiaţi ilegal dintr-o pădure situată pe raza comunei Ţibana.
În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 46 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 25.500 lei, dintre care peste 20 de metri cubi de cherestea, 14 metri cubi de lemn de foc şi 11 metri cubi de lemn de lucru. De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor trei instalaţii de debitare a materialului lemnos, două atelaje hipo, patru drujbe şi două topoare. La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Iaşi, Gărzii Forestiere Judeţene Iaşi şi ai ocoalelor silvice Pădureni şi Iaşi, precum şi jandarmi’, se arată în comunicatul de presă.
Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here