Petitie online pentru desfiintarea Politiei Locale. „Avem Politie, nu mai avem nevoie de mafia primariilor care aduna bani din amenzi”

0
64

In mediul virtual a aparut o petitie privind desfiintarea Politiei Locale. Motivul pentru care initiatorii petitiei au recurs la aceasta actiune este acela ca „Politia Locala functioneaza ca si o politie comunista. Nu au nici o pregatire, sunt incompetenti, inculti, increzuti. Avem Politie, nu mai avem nevoie de mafia primariilor care aduna bani din asa zise parcari ilegale si ridicari auto”.

Sunt necalificati in primul rand pentru ca nu au o scoala nu au nici macar o pregatire elementara de cultura generala, in al doilea rand functioneaza ca o grupare de bodyguarzi personali ai primarului, si nu in ultimul rand, presa ii asociaza de cele mai multe ori cu politistii adevarati. Sunt pentru desfiintarea aceste capuse bugetare, pentru ca sunt institutii serioase ale statului care se ocupa de ordinea publica, Jandarmeria, Politia”.

Nu voi recunoaste niciodata niste boschetari imbracati in haine asemanatoare cu cele ale politistilor adevarati. Sunt niste grupari paramilitare care nu au cum sa devina forte de ordine fara o pregatire .Atunci politia politie de ce mai exista?!? Sa dispara aceasta parodie!

Politia romana nu trebuie sa fie confundata cu politia locala care este o mizerie de oameni necalificati, needucati, lipsiti de bun simt. Sunt o structura paralela fara nicio pregatire in domeniu

Castiga niste bani de pomana. La scandaluri sunt primii care fug. Nici ca agenti de paza nu sunt buni”.

„Sa lasam oameni special instruiti sa faca treaba, nu acesti paznici analfabeti,oamenii primarului”.

Institutia politiei locale trebuie consolidata si reformata.Cred ca seful politiei locale trebuie sa fie ales prin vot direct, secret, de catre comunitatea respectiva, atunci cand se alege si primarul.(vezi cazul serifilor in SUA)”.

Uzurpare de calitati oficiale. In urma cu ceva ani, gardienii de la penitenciare purtau aceeasi uniforma, identica cu a Politiei Romane. Faceau te miri ce grozavii in uniforma iar tapii ispasitori erau politistii autentici. Din gardieni publici, paznici sau cine stie cate denumiri mai existau, au rasarit politistii comunitari care au imbracat uniforma in mod abuziv cu diferente nesemnificative sau aproape inobservabile si au inceput sa faca ,,circulatie” ba chiar mai mult unii au inceput,,investigatii” la indemnul unor primari ajungand pana acolo incat sa culeaga informatii pe care primarul candva, sigur le va folosi.. stie el cum. Bineinteles ca din acest ,,corp de elita” a falsilor politisti locali fac parte si multe ,,gunoaie” care au fost ,,maturate” din structurile autentice. Bineinteles ca sunt si exceptii, dar dupa parerea mea nesemnificative,  asa ca eu ma intreb la modul cel mai sincer: de ce promotiile de subofiteri de politie stau in asteptarea deblocarii posturilor cate un an, iar incompetentii se sparg in figuri pe strada, purtand uniforma sfanta a Politiei Romane?”, sunt doar cateva dintre sutele de comentarii pe marginea acestei petitii care a strans 2245 semnaturi pentru desfiintarea Politiei Locale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here