“Pianul cu poeme”, un spectacol excepţional cu Daniela Nane

0
63

Actrița Daniela Nane este invitatul special al lunii iunie a Ateneului Tătărași din Iași și va susține pe 18 iunie un spectacol recital, „Pianul cu poeme”, inclus în Festivalul Internațional al Educației şi în care o va avea ca parteneră pe pianista Ioana Maria Lupașcu.

Un spectacol recital de muzică și poezie de dragoste, pus în scenă și reprezentat de zeci de ori în țară și în străinătate, pe scene importante ale teatrelor și filarmonicilor. Publicul reacționează spectaculos peste tot, răsplătind protagonistele cu lacrimi de emoție și de bucurie în ochi la final, la aplauze, pentru că recitalul este clădit inteligent și interpretat cu emotie și virtuozitate, astfel încât să declanșeze catharsisul. Pianul conduce publicul pe note muzicale semnate de mari compozitori, cum ar fi Piazzolla, Vivaldi, Skriabin, Bach, Enescu sau Carlos Gardel sau încântă cu prelucrări folclorice inedite. Poezia pornește de la dragostea adolescentină, trecând prin diferitele ipostaze ale iubirii, până la regăsirea sufletească în deplină iubire necondiționată. Recitalul ridică energia piesă după piesă, construind momente impetuoase și impresionante prin sensibilitate sau forță. Experiența acestui spectacol în afara țării a fost remarcabilă.

„Pianul cu poeme” este un recital de calitate, care corespunde înaltelor standarde ale centrelor culturale de pretutindeni și pe care oamenii ar fi încântați să-l primească în dar în orice colț al lumii.

 Carieră prodigioasă

Actrița Daniela Nane s-a născut și a copilărit în Iași. Copil unic, a crescut printre cărti și a practicat de mică balet clasic, dans sportiv, echitație, ski, patinaj, înot, iar la maturitate a obținut și o licență navală (fluvial și maritim). La 19 ani a câștigat titlul de “Miss România”  la primul concurs de după evenimentele din 1989, participând la concursul Miss Universe din luna mai 1991, în Las Vegas. Se întoarce în ţară pentru examenul de admitere la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, pe care o absolvă în 1995 la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Cătălin Naum. A urmat masteratul Ligii Europeane a Institutelor de Artă din Amsterdam şi Berlin în 1995 şi încă un masterat în cultură, civilizaţie şi teatru japonez la Catedra teatrală Unesco, în 2012. În cei douazeci de ani de activitate teatrală a lucrat cu nume importante ale scenei româneşti: Tamara Buciuceanu, Victor Rebengiuc, Dorel Vişan, Horaţiu Mălăele, Virgil Ogăşanu, Florina Cercel, Doru Ana, Mircea Rusu, Magda Catone, Florin Piersic jr., Mihai Constantin, Ştefan Bănică jr., dar şi cu regretaţii Florian Pittiş, Adrian Pintea, Irina Petrescu, Rodica Tapalagă, George Constantin, Şerban Ionescu, Gheorghe Cozorici.

Aida POPA

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here