Pizzeria Domneasca, cele mai nesimțite preturi din Iași. Adaos de peste 1000%

0
92

Sa speculezi proximitatea Palatului Culturii, traficul foarte dens de pe zona pietonala și lipsa unuialt restaurant  în apropire, ca să pui un adaos comercial de peste 1000%, asta da nesimțire de cârciumar! Totul este legal, dar nu este moral pentru consumatorii care, pe lângă faptul ca odată întrați în pizzerie li se întorc pe dos buzunarele, sunt tratați și cu flit. Trebuie sa faci lunga la mana ca un ospătar sa aibă bunăvoința de a-și arunca ochii asupra ta, cu superioritate.

Și acum, după ce am divagat puțin de la meniu, sa întram în profunzimile gustările bahluiene la preț de Palat Versailles.

Gramaj de cura de slăbire și tarif obez de milionar.

Băieții sau fetele care îți vin la masa, nu știu dacă sunt teribiliști care vin la plesneala sa îți ia banul și sa plece, sau ospătariai  localului, deoarece, pentru mare parte dintre ei nu exista costum sau ecusoane. Poate nu o fi profit!

Facand o paralela intre Pizzeria Domneasca si cateva restaurant de top din Iasi, nu poti sa nu remarci faptul ca la prima platesti mai mult pentru mai putin (atat la calitate, precum si la cantitate) decat la celelalte.

De exemplu, pentru o Pizza Margherita de 400 g, la Pizzeria Domneasca platesti 25 lei si ai ca bonus si grimasele ospatarului (sperand sa nu ai vreun “bonus” in pizza, din partea bucatarului). Pentru o pizza de 450 g la Restaurantul La Cupoladin Palas platesti mult mai putin (22 lei), iar la cel de al doilea ai garantia unor ingrediente de calitate si a unor servicii de inalta clasa. Acelasi tip de pizza, dar…mult mai mare(590 g) la Mamma Mia platesti doar 23.5 lei. Discrepanta intre preturile la aceleasi tipuri de pizza analizate la mai multe restaurante se mentine la aproape tot meniului, aducand un plus in favoarea  Pizzeriei Domnesti, dar nu in ceea ce priveste calitatea, ci banii din buzunarul patronului, pentru care nu conteaza decat grosimea portofelului, nicidecum serviciile livrate.

Daca ai pofta de paste, cei de la Pizzeria Domneasca iti servesc cu “gratie” o portie, proaspat scoasa din punga si pusa in oala la fiert, la “doar” 29 lei pentru 300 g de Quatro Formagi, pe cand la Restaurantul la Cupola primesti paste de casa, 350 g, la 28 lei.

Preturile mari se mentin si la meniul de bauturi si la desert. Daca vrei o inghetata, la Pizzeria Domneasca platesti 16 lei si, cu siguranta, nu este artizanala, ci scoasa dintr-o banala cutie de inghetata, pe cand la restaurantul La Cupola sau la Mamma Mia ai parte de inghetata artizanala la pret mult mai mic.

Daca vrei sa inchei masa cu o cafea, cea mai mica e 7 lei si iti este servita sec, acompaniata de pliculetul de zahar, pe cand la Mamma Mia e doar 5 lei si primesti si un biscuit care merge perfect cu cafeaua.

Una peste alta, Pizzeria Domneasca este un local in care intri doar datorita rezonantei numelui si ambientului istoric din jur.  Servirea, preturile si calitatea produselor sevite, nu sunt nicidecum apanajul unui loc in care sa iti mai doresti sa revii.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here