Plagiatul sever, complex si repetitiv al directorului Lucian Eva. “A plagiat o eleva de clasa a IX-a si nu cunoaste termeni anatomici”

0
55

Profesorii universitari care au analizat teza de doctorat a lui Lucian Eva au constatat că acesta a comis un plagiat sever, complex și repetitiv și au propus, în unanimitate,  retragerea titlului de doctor. Lucian Eva e directorul Spitalului de Neurochirurgie din Iași și fratele procurorului Emilian Eva, condamnat pentru mită.

Potrivit Raportului de evaluare a tezei de doctorat a lui Lucian Eva, dat publicitatii de Grupul de Investigatii Politice, experții au constatat, între altele, că directorul de la Neuro a tradus, practic cuvânt cu cuvânt, zeci de pagini din cărți de specialitate, fără a cita corespunzător sau fără a cita deloc;  a folosit, fără să citeze, surse de pe internet, inclusiv referatul Scheletul mamiferelor, publicat de o elevă de clasa a IX-a; nu cunoaște termenii anatomici medicali; a preluat imagini necorespunzător, fără citare sau acord de relicențiere; imaginile au fost preluate identic, nu adaptate, singurele modificări constatate fiind traducerea legendei cu mutarea ei în partea opusă și minime modificări ale dimensiunilor imaginilor; a tradus în multe cazuri greșit în limba română, modificând complet semnificația medicală. (De exemplu, la pagina 95, Lucian Eva a tradus „To avoid reabsorbtion the graft should be a minimum of 5 mm high”, prin „Pentru a se realiza resorbția eficientă este necesar ca grefonul să aibă cel puțin 5 mm înălțime”).

Reamintim că Lucian Eva a devenit cadru universitar la Universitatea Apollonia din Iași și director al Spitalului de Neurochirurgie pe baza titlului de doctor obținut fraudulos în 2010.

Raportul de evaluare realizat de experții Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) poate fi citit AICI.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 69