Plangere penala pentru folosirea in scop electoral a Strategiei de Dezvoltare a Iaşului

0
54

Municipiului Iaşi condamnă folosirea în spaţiul public a unor materiale care denaturează  sensul  şi scopul  dezbaterii  publice a  Strategiei Integrate  de Dezvoltare Urbană a Municipiului Iaşi pentru perioada 2015 – 2030. În cursul  zilei  de astazi, în  oraş  au fost  împărărţite broşuri  de propagandă  negativă  care utilizează în mod ilegal  grafica  şi identitatea vizuală a materialelor realizate de Primăria Iaşi în cadrul dezbaterii publice a Strategiei de Dezvoltare. Broşurile respective conţin o serie de atacuri nefundamentate la adresa administraţiei publice şi încearcă să creeze în opinia publică o stare de confuzie, imitând aspectul  şi mesajele folosite   în   dezbaterea   organizată   de   municipalitatea   ieşeană. Materialele   defăimătoare folosesc  ad  litteram  aceleaşi acuzaţii care au  fost   emise  în cursul zilei de marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, de un partid politic.

Unii politicieni nu au înţeles că proiectele supuse dezbaterii publice nu sunt ale mele, ca primar interimar, nu sunt ale unui partid sau altuia, nu sunt nici măcar ale Primăriei, ci sunt ale comunităţii, ale noastre, ale tuturor. În loc să contribuie cu observaţii sau idei proprii la dezvoltarea Ia ului nostru, observ că aceştia folosesc dezbaterea publică în scopuri pur politicianiste. Este profund imoral  şi iresponsabil să foloseşti o campanie de dezbatere a unor proiecte publice în scop politic, să imiţi nişte materiale informative ca să lansezi afirmaţii mincinoase în spaţiul public. Îmi pare rău să o spun, dar aceşti politicieni îşi bat joc de dezbatarea publică,  iar, prin aceasta, îşi  bat   joc de viitorul oraşului nostru”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Iaşi pentru perioada 2015 – 2030 este un document programatic care se realizează conform exigenţelor Uniunii Europene.Documentul este elaborat de către Municipiul Iaşi, în colaborare cu Zona Metopolitană Iaşi  şi cu instituţiile şi organizaţiile locale relevante, cu sprijinul SC GEA Strategy & Consulting SA. Întrucât  elementele de grafică şi identitate vizuală utilizate în   campania de dezbatere a Strategiei de Dezvoltare fac obiectul unor contracte publice, juriştii Primăriei Municipiului Iaşi vor sesiza instituţiile abilitate ale statului cu privire la încălcarea flagrantă a legislaţiei privind proprietatea intelectuală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

52 − = 43